GÜNDEM

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ

SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLAR İÇİN HAREKETE GEÇİLDİ
25-09-2014 21:28

Batman Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü, dilenen ve sokaklarda çalışan çocuklara yönelik ortak çalışma yürüttü.

Emniyet Müdürlüğü, yürütülen çalışma kapsamında park, bahçe ve kavşaklarda araç camı silen, kâğıt mendil, kalem, çiçek veya eşya satışı yapan ve dilencilik yapan çocukların yayaları veya sürücüleri taciz ederek para vermeye zorladıkları, bu eylemleri ile trafik güvenliğini ve genel güvenliği tehlikeye düşürdükleri tespit edildiğini açıkladı.

ÇOCUKLARI DİLENDİRENE 189 TL’LİK CEZA

Çalışma kapsamında çocukların cadde ve sokaklarda çalıştırılmasını yasaklayan Batman Valiliği,  çocukları dilenmeye veya çalışmaya zorlayanlar hakkında 189 Tl idari para cezası uygulama kararı aldı.

62 ÇOCUĞA ADLİ İŞLEM YAPILDI

Emniyet’ten alınan bilgiye göre yürütülen denetimlerde, sokakta çalıştırılan, dilencilik yapan ve cam silen 62 çocuk hakkında adli işlem yapıldı.

29 ÇOCUK YURDA YERLEŞTİRİLDİ

Çalışmalar kapsamında 29 çocuk, gerekli inceleme ve değerlendirmenin yapılması için Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne bağlı Çocuk Yurdu'na teslim edildi.

2 MÜLTECİ ÇOCUK, BARINMA MERKEZİNE GÖNDERİLDİ

9’u yabancı uyruklu toplam 31 çocuk gerekli işlemlerin ardından ailelerine teslim edilirken, 2 yabancı uyruklu çocuk, aileleri ile birlikte Mardin’in Nusaybin ilçesinde bulunan Barınma Merkezine gönderildi.

5 AİLEYE İDARİ PARA CEZASI UYGULANDI

5 çocuk ve ailesine idari para cezası uygulandı. 1 şahsa “Küçük Yaştaki Çocukları Sokakta Çalıştırmaktan” adli işlem yapıldı.

TEDBİRLER DEVAM EDİYOR

Denetimlerin devam edeceğini açıklayan Emniyet Müdürlüğü “yaz dönemi boyunca 08.00–21.00 saatleri arasında, yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu Diyarbakır Caddesi’nde devriye görevlendirmesi yapıldı. Tedbirlere halen devam edilmektedir. Çocuklarımızı, geleceğimizi teminat altına almak, toplumun huzur ve güvenliğini sağlamak için çalışmalarımız devam edecektir” açıklamasını yaptı. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA