GÜNDEM

KAHEV’in kurduğu atölyede kodlama öğreniyorlar

Batman Merkez İkiztepe Mahallesi Mehmetçik İlkokulu Öğrencileri, Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) tarafından okullarında açılan robotik kodlama sınıfında kodlama yapmayı öğreniyor.

KAHEV’in kurduğu atölyede kodlama öğreniyorlar
30-12-2022 09:25
29-12-2022 17:38
BATMAN

"AMACIMIZ ROBOTİK KODLAMA DİLİNİ ÇOCUKLARIMIZLA ERKEN YAŞTA TANIŞTIRMAK"

Açtıkları sınıf hakkında bilgi veren Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Demet Orhan Başer “Biz Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı olarak 2021 yılının başından beri her ile bir robotik kodlama projesi yaptık. Şuanda 40 ilimizde ortaokul düzeyinde bir okulumuza okulumuzun kadrosunda bir bilgisayar öğretmeni olması şartıyla robotik kodlama sınıflarımızı koruyoruz. Robotik kodlama sınıflarında çocuklarımız üç boyutlu tasarım yapabilecek ve bu ürünleri ellerine alabilecek şekilde eğitimler alıyor. Biz aynı zamanda bu okuldaki hocalarımıza online eğitimlerle, verdiğimiz setleri kullanmayı öğretiyoruz. O okulda bu setlerin aktif kullanılması konusunda geçen sene 19 Mayısta yarışma düzenledik ve robotik kodlama projeleri ürettiler. Biz sadece robotik kodlama sınıfı yapmıyoruz. Aynı zamanda buranın aktif kullanılması ile ilgili destek de veriyoruz. Mehmetçik İlkokulunda da KAHEV'in robotik öğretmenleri haftada 2 gün çocuklara eğitim veriyor. Amacımız robotik kodlama dilini çocuklarımızla erken yaşta tanıştırmak, ülkemizde bu alanda ilerde aktif çalışan, keşifler yapabilen bir nesil üretebilmek. Bu okulları seçerken genelde öğrenci sayısı 1000’i aşkın okulları seçiyoruz. Bizler farkındalık yaratarak çocukların seviyesini, ailelerin bilincini, öğretmenlerin seviyesini arttırıp, ilerde artık biz de uzaya mekikler fırlatabilen gençlerimiz olsun istiyoruz. Üç boyutlu programlar, keşifler yapan, robotik ve yazılım dilini bilen çağımızın bu dijital dünyasında aktif öğrencilerimiz, gençlerimiz olsun istiyoruz" dedi.

"ÇOK GÜZEL BİR ÇALIŞMA OLDU"

KAHEV ile okulu bir araya getiren KAHEV gönüllüsü Derya Alınak "Okulumuz İkiztepe'de mevcut. Alaya çok yakın bir okul. Biz okulun böyle bir ihtiyacı olduğunu gördük. Bunu tespit ettik. Ondan sonra KAHEV'de zaten böyle bir çalışma yürütüyordu. Robotik kodlama dersini ve böyle bir projeyi KAHEV ile okulu bir araya getirerek birleştirdik. Çok güzel bir çalışma oldu. Burada çocukların çok istekli olduğunu gördük. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

"ROBOT YAPMAYI ÖĞRENDİK"

3 A sınıfı öğrencisi Ömer Altunsu “İlk gün rüzgar gülünü öğrenmeye başlamıştık. Ondan sonra da robot yapmayı öğrendik ve robot yaptık" dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA