KAHEV, Mardin’in tarihi sokaklarında bursiyerleri için koştu

Spor perakende sektörünün global liderlerinden INTERSPORT Türkiye’nin, The North Face ana sponsorluğunda bu yıl ilk kez hayata geçirdiği INTERSPORT Mezopotamya Trail Run, 19 Nisan Cumartesi günü Türkiye’den ve yurtdışından 600 sporcunun katılımıyla Mardin’de gerçekleşti.

MEZOPOTAMYA’NIN KALBİNDE EŞSİZ BİR YARIŞ DENEYİMİ

Yarışta, doğa ve spor tutkunları Mardin’in eşsiz tarihi dokusu eşliğinde dört farklı parkurda unutulmaz bir deneyim yaşadı. Mardin Cumhuriyet Meydanı’nda start alan yarışta 8K, 13K ve 33K parkuru Mardin Cumhuriyet Meydanı’nda ve 55K parkuru ise Dara Antik Kenti’nde sona erdi.

MEDENİYETLERİN İZİNDE BİNLERCE ADIM

Yurdun dört bir yanında okullarda atölyeler kuran, okul tadilatları yapan ve öğrencilere burs desteği veren Kadın Hekimler Vakfı (KAHEV) de yarışmaya tıp fakültelerinde okuyan bursiyerleri ile katıldı. KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Orhan, KAHEV yönetim kurulu üyeleri ve çalışanları ile bursiyerleri, INTERSPORT Mezopotamya Trail Run’da 8 ve 13K’da yarıştı.

KAHEV SPORCULARI DERECE YAPTI

Koşuda KAHEV adına koşan Bilal Bıçakçı, 8K genel klasmanda 1. oldu. Yine KAHEV adına koşan Furkan Şanlı, 13K genel klasmanda 2.’lik elde etti. Şafak Karanfil ile 13K genel klasmanda 45. oldu.

BATMAN PETROLSPOR DA 1. OLDU

Yarışmada Batman Petrolspor adına koşan Mervan Haykır da 13K genel klasmanda 1. olmayı başardı.

DERECEYE GİREN SPORCULAR ÖDÜLLENDİRİLDİ

Tüm parkurlarda dereceye giren sporcular, Mardin Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törenle ödüllendirildi. KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Demet Orhan “KAHEV, eğitim ve spor alanında bursiyerlerini desteklemeye devam ediyor. Yarışma kapsamında gönüllülerimizden toplanan bağışlar, bursiyerlerimiz yararına kullanılacak. Tüm gönüllülerimize teşekkür ediyoruz. Koşuda bizi yalnız bırakmayan Mali Müşavir Zerrin Delen ile Gazeteci Hatice Türkan’a, KAHEV bursiyerlerimize, KAHEV’in tüm ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞACAĞIZ

Yarışın ilk yılında beklendiklerinin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştıklarını belirten INTERSPORT Türkiye Genel Müdürü Gökhan Görgülü “Önümüzdeki yıl organizasyonu daha da büyüterek, sporun birleştirici gücünü çok daha geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ