GÜNDEM

ÇELİK’TEN VELİLERE KARNE UYARISI

ÇELİK’TEN VELİLERE KARNE UYARISI

ÇELİK’TEN VELİLERE KARNE UYARISI
22-01-2015 17:37

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik, yarıyıl karnesi öncesi, anne ve babalara karne uyarısı yaptı,  öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Çocukların, sadece karnelerinde yer alan notlarla değerlendirilmemesi gerektiğini söyleyen Çelik “karnedeki notlar, ebeveynlerin çocuklarıyla, ne kadar ilgilendiklerinin bir göstergesidir. Çocuklarınızın, yarıyıl karnesi ile ilgili, ilk değerlendirmeyi mutlaka çocuklarınızla birlikte yapın. Karnede gördüğünüz iyi notlar üzerinde durun ve memnuniyetinizi çocuğunuza belirtin. Düşük notlara ilişkin ifadelerinizi özenle seçin, tehditkâr ve çocuğunuzda kaygıya yol açacak ifadelerden kaçının. Çocuğunuzun karnesi nasıl olursa olsun, onu sevdiğinizi gösterin, aldığı kırık notların, dünyanın sonu olmadığını, derslerine daha fazla çalışarak başarılı olabileceğini anlatın” dedi.

TATİL, İKİNCİ YARIYA HAZIRLANMADA İYİ BİR FIRSATTIR

Tatilin, ikinci yarıyıla hazırlanmada iyi bir fırsat olduğunu savunan Milli Eğitim Müdürü Çelik “öğrenciler, 2 hafta sürecek yarıyıl tatilinde dinlenirken, aynı zamanda her fırsatta kitap okuyun. Kendi durumunuza göre, ihtiyaç duyduğunuz dersleriniz varsa, konu tekrarı yaparak zamanı iyi değerlendirin” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA