SPOR

KIRMIZI BEYAZ ANALİZ-6

Bu sezon 3. Lig 3. Grupta mücadele edecek olan temsilcimiz Petrolspor’un yaptığı iç ve dış transferleri analiz edeceğiz. Hazırlayan: Harun Katmaz

KIRMIZI BEYAZ ANALİZ-6
11-09-2020 17:29

Kırmızı – Beyazlı ekibimiz 19 Eylül’de başlayacak ligler için TPAO tesislerinde çalışmalara başladı.  Petrolspor bu güne kadar İç transferde Umut Çakar, Okan Toprak, Aydın Arslan, Hüseyin Elma, İbrahim Yakut İnal, Emre Kars ve Mesut Saray olmak üzere 7 futbolcu ile yeniden sözleşme imzaladı. Dış transferde ise Emre Aydın, Veysel Karadağ, Celal Geyik, Hüseyin Çiray, Serhat Özyılmaz, Hüseyin Ergenç, Nesip Özel, Gökdeniz Varol, Özgen Erdem, Muhammed Ali Kol, Berkant Şahin Kök, Abdulsamet Kırım, Anıl Özeri, Burak Özsoy, Evren Kilarci ve Akın İsmail Köroğlu olmak üzere 16 futbolcu renklerine bağladı. Bu yıl alt yapıdan Merdan Kınış’ı da kadrosuna katan kırmızı Beyzalı ekipte şu anda 24 futbolcu var.  Petrolspor yönetimi son olarak iyi bir santraforu renklerine bağlayıp, transfer dosyasını kapatacak. 
Spor adamı Harun Katmaz’ın kaleminden yapacağımız analizi okumanızı, takım ve futbolcular hakkında ön görünüzün olmasına vesile olacaktır.

ÖZGÜR VURUR
Teknik Direktör

Geldiği Takım : Darıca Gençlerbirliği
Petrolspor Yönetimi teknik direktör sorununu geçtiğimiz sezonun ilk devresini 3.Lig ekibi Darıca Gençlerbirliği'nin başında geçiren 44 yaşındaki genç teknik adam Özgür Vurur'u getirerek çözmüştü.
Genç teknik adamın yardımcılığını ise Batman futbol camiasının yakından tanıdığı eski Petrolspor'lu golcü Önder Yılmaz yapacak. Kaleci antrenörlüğünü ise Murat Onar yapacak.
Kendine daha önce yöneltilen “özellikle alt liglerde büyük bütçelerle başarılı olma düşüncesi vardır. Sizin buna bakışınız nasıl?” sorusuna
Vurur “Evet malesef dediğiniz gibi özellikle alt liglerde bazı takımlarda buna inanmış, daha doğrusu inandırılmış yöneticilerimiz var. Özellikle yukardan veya ligimizden çok para isteyen popüler oyuncuyu alırsak şampiyonluk yakın diye düşünüyorlar. Mesela Gebzespor, bu yıl son 5 yılın en düşük bütçesiyle şampiyon oldu. Önemli olan takım olabilmek, sahada mücadele etmek bu liglerde. Başarıya ve kariyere aç oyuncuyu (genç veya yaşı ile tecrübe kazanmış) birbirine karma yapmak ve her bir oyuncuyu forma savaşına sokmakla başarıyı yakalayabilirsiniz. Yönetime düşen tek iş ise çok para harcamaktansa zamanında ödemeleri yapmak ve oyuncular arasındaki maddi-manevi dengeyi sağlamak” yanıtını vermiştir.
Teknik Direktör Vurur, bu yanıtı ile mevcut Petrolspor yönetiminin önümüzdeki sezon kimyasına uygun bir teknik adam olduğunu gösterdi. Gebzespor'a 5 yıl aradan sonra şampiyonluk yaşatarak önceki sezonların aksine büyük paralarla değil mütevazı bir bütçeyle 3.Lig'e çıkaran genç teknik adam son olarak geçtiğimiz sezonun ilk devresinde Darıca Gençlerbirliği'ni çalıştırmış, 17 maçta 8 galibiyetle devreyi 6.Sırada play-off potasında tutarak başarılı bir performans sergilemişti. Teknik Direktörlük kariyerinde 92 maça çıkan genç teknik adam bu maçlardan 45 galibiyet elde ederken 24 beraberlik alıp sahadan 23 kez ise mağlup ayrılarak %49 galibiyet yüzdesiyle başarılı bir grafik elde etmeyi başardı. Yönetimden beklentim sporcu ödemelerini zamanında yaparak teknik adamın işini kolaylaştıracak adımlar atmaları. Sessiz ve derinden giderek geçtiğimiz sezon az bütçeyle çok önemli işler yapan Kelkitspor mucizesi gerçekleştiririz. Onun için tüm kesimleri amasız keşkesiz ve birlik beraberlik içerisinde destek vermeye davet ediyorum.

Hüseyin Ergenç 
Mevkii : Stoper

Geldiği Takım : 1955 Batman Belediyespor
Petrolspor'umuzun Bölgesel Amatör Lig Temsilcimiz 1955 Batman Belediyespor'dan profesyonel sözleşme imzalayarak kadrosuna kattığı 19 yaşındaki Hüseyin Ergenç geçtiğimiz sezon ilk defa oynadığı Bölgesel Amatör Lig'de 21 karşılaşmada forma giymeyi başardı.
Futbola Tüpraşspor'da başlayan 2001 doğumlu genç stoper uzun boyu ve fiziğiyle gelişime açık bir oyuncu olduğunu oynadığı maçlarda gösterdi.
İyi bir teknik ekip kontrolünde çok şey kazanacak olan genç savunmacı, profesyonel takımla yapacağı antrenmanlar gerek tecrübe kazanması gerekse fizik kondisyon açısından gelişimine oldukça faydalı olacaktır.
Bu sezon forma giymesini zor gördüğüm Hüseyin Ergenç'in biraz daha tecrübe kazanarak kısa sürede görev almaya ve Batman futboluna faydalı olmaya hazır hale gelmesini diliyorum.

AYKUT SEVİM
Mevkii : Forvet

Geldiği Takım : Büyükçekmece Tepecikspor

Kırmızı-Beyazlı ekibimizin Tepecikspor'dan kadrosuna kattığı 29 yaşındaki tecrübeli forvet oyuncusu Aykut Sevim geçtiğimiz sezon Tepecikspor formasıyla oynadığı 21 maçta 1'i kupa, 3'ü lig olmak üzere 4 gol kaydederek vasat bir performans sergiledi.
Kariyeri oldukça parlak olan ancak son yıllarda bir düşüş içerisine giren golcü oyuncunun 59 2.Lig maçında 14 golü bulunurken 3.Lig'de ise oynadığı 96 maçta rakip ağlara 33 gol göndermeyi başarmıştı.
1.90'lık boyu güçlü fiziğiyle özellikle hava toplarında etkili olabilen deneyimli oyuncunun indireceği topları gole çevirecek kısa ama hareketli bir partnere ihtiyacı olacak. Aksi takdirde tek başına faydalı veya kurtarıcı olması çok zor görünüyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA