GÜNDEM

KIZILAY’DAN İLKYARDIM EĞİTİMİ...

KIZILAY’DAN İLKYARDIM EĞİTİMİ...

KIZILAY’DAN İLKYARDIM EĞİTİMİ...
11-02-2015 20:48

Kızılay Batman Şubesi, ilkyardım eğitimi almak isteyenler için eğitim programı düzenliyor.

Kurulduğu günden bu yana Batman’da 600 kişiye ilkyardım semineri veren Kızılay Şubesi, eğitim seminerlerine katılmak isteyenler için başvuruları kabul etmeye başladı. Eğitimlerde katılımcılara boğulma, kırık-çıkık, kaza gibi durumlarda yapılması gerekenlerle ilgili bilgi verildiğini açıklayan Şube Başkanı Sabahattin Tezdiğ “Kızılay ailesi olarak, kan kampanyası ve yardım çalışmalarının yanında ilkyardım seminerleriyle de çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bugüne kadar bu eğitimi 600’e yakın kişiye verdik. Masa başı çalışanlar ile ağır işlerde çalışanlar için zorunlu olan bu eğitimleri, genelde özel firmalar, TPAO, Tüpraş gibi kurumlar talep ediyorlar” dedi.

KURSLARIN ÜCRETLERİNİ BAKANLIK BELİRLİYOR

Kursların ücretlerinin Sağlık Bakanlığı’nın talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğü tarafından belirlendiğini söyleyen Tezdiğ “eğitimlerden belirli bir ücret alınıyor. Bu ücreti İl Sağlık Müdürlüğü belirliyor. Ücretler, Kızılay’a destek amacıyla kullanılıyor” dedi.

SERTİFİKA VERİLİYOR

2 gün süren eğitimlerin sonunda katılımcıların, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yazılı ve sözlü sınava tabi tutulduğunu belirten Tezdiğ, sınavda başarı gösterenlere sertifika verildiğini vurgulayarak “sertifikaların geçerlilik süresi 3 yıldır, 3 yılın sonunda güncellenebiliyor. Bu eğitimlerin amacı, kaza, kırık-çıkık, boğulma gibi olaylarda yaşanan ölümleri en aza indirmektir. 5 kişilik bir sınıf oluşturulduğunda eğitimlerimiz başlıyor” şeklinde konuştu. Tezdiğ, ilkyardım eğitimi almak isteyenlerin 0 488 2156850 ve 0 535 5173858 numaralardan bilgi alabileceğini duyurdu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA