GÃœNDEM

KONSOLOSLUK, BATMANLI GAZETECİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

KONSOLOSLUK, BATMANLI GAZETECİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ

KONSOLOSLUK, BATMANLI GAZETECİLER İÇİN HAREKETE GEÇTİ
15-08-2014 20:58

Seyahat amacıyla Gürcistan üzerinden Ermenistan’a gitmek isteyen ve Gürcistan polisi tarafından gözaltına alınan 4 Batmanlı gazeteci için Türk KonsolosluÄŸu devreye girdi.

Seyahat amacıyla 6 AÄŸustos’ta Gürcistan üzerinden Ermenistan’a geçmek için Batman’dan ayrılan Batman Süper FM radyosu sahibi Hasan Ölük, radyo reklâm sorumlusu Hejar Ölük, Batman Turizm Tanıtım DerneÄŸi BaÅŸkanı Emin Bulut ve Mezopotamya DerneÄŸi BaÅŸkanı Osman Seyrek, özel bir araçla 7 AÄŸustos tarihinde Sarp sınır kapısından Gürcistan’a giriÅŸ yaptı. 4 gazeteci, Gürcistan topraklarında yaÅŸadıkları maddi hasarlı trafik kazasının arından gözaltına alındı. Cezaevinde bulunan Hejar Ölük ve Emin Bulut için 8’er yıl hapis istenirken, davaya Türk KonsolosluÄŸu müdahil oldu. Gazetecilerle görüÅŸen Türk KonsolosluÄŸu yetkilileri, Haydar Ölük ve Emin Bulut’un kefalet karşılığında serbest bırakılması için giriÅŸimlere baÅŸladı. Yapılan görüÅŸmeler sonucunda mahkemenin erken bir tarihe alınması için temasların sürdüÄŸü öÄŸrenildi.

Ä°ÅžADAMI GÖKDEMÄ°R, DEVREYE GÄ°RDÄ°

Ä°ÅŸadamı ve Batman GençlerbirliÄŸispor Kulübü BaÅŸkanı Latif Gökdemir, Batmanlı gazetecilerin serbest bırakılması için Türk KonsolosluÄŸundan yetkili isimlerle diyaloga geçti. Konsolosluk yetkililerinden gerekli iÅŸlemleri yapmalarını isteyen Gökdemir, Batmanlı 4 gazetecinin, en kısa zamanda Batmana ve ailelerine kavuÅŸmasını istedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA