YAŞAM

Kooperatifler bu proje ile güçlenecek

Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi kapsamında mesleki eğitim alan kadınlara, Ramada Otelde düzenlenen törenle sertifikaları verildi.

Kooperatifler bu proje ile güçlenecek
30-09-2023 17:38
30-09-2023 18:49

HEDEF KOOPERATİFLERİN GELİŞMESİNİ SAĞLAMAK

Ülkedeki kadınların istihdamının ve istihdam edilebilirliğinin teşvik edilmesi, kadın kooperatiflerinin gelişmesi için elverişli ortamın sağlanması, kadın kooperatiflerinin teşvik edilmesi ve desteklenmesi yoluyla kadınların güçlendirilmesi yönünde hedef gruplara yönelik hizmet ve eğitimler, kurumsal kapasite geliştirme, farkındalık artırma bilimsel ve teknik çalışmalar, koordinasyon ve işbirliği mekanizmaları kazandırılması için Kadınların Kooperatifler Yoluyla Güçlendirilmesi Projesi hayata geçirildi.

30 PİLOT İLDE UYGULANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Kadının Statüsü Genel Müdürlüğü (KSGM) öncülüğünde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın da destek verdiği proje, Batman’da da hayata geçti. 30 pilot ilde uygulanan proje ile kadınlara eğitim verildi. 30 ay boyunca eğitim alan kadınlar için ödül töreni düzenlendi. İzmir ve Ankara'dan gelen uzmanların katılımı ile kadın kooperatiflerine 5 gün eğitim verilerek, kapasitelerinin arttırılması sağlandı. Eğitimlerin sonunda Ramada Otelde sertifika töreni düzenlendi. Kadın kooperatifleri, kooperatif kurmak isteyen kadınlar ve kooperatif kurmak isteyen erkekler için düzenlenen törenlerde katılımcılara sertifika takdim edildi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA