GÃœNDEM

Kovid-19'un hayvanlar üzerindeki etkisi araştırılacak

Dokuz Eylül Üniversitesi Veteriner Fakültesi, hayvanlarda Kovid-19 varlığı üzerine bilimsel çalışma yapacak.

Kovid-19'un hayvanlar üzerindeki etkisi araştırılacak
25-05-2020 20:55

 

Dokuz Eylül Üniversitesinden (DEÜ) yapılan açıklamada, Veteriner Fakültesinin, "Ä°zmir Ä°linde Bulunan Çiftlik Hayvanlarında Sars Cov-2'nin Varlığının Hayvan SaÄŸlığı ve Hayvansal Üretim Üzerine Etkileri" adlı proje ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına baÅŸvurduÄŸu belirtildi. 

Hazırlanan çalışmanın "Covid-19 ile Mücadele ve Dayanıklılık Mali Destek Programı"ndan finans katkısı alacağı vurgulanan açıklamada, Ä°zmir'den 3 projenin bu destekten yararlanacağı aktarıldı.

Açıklamada deÄŸerlendirmelerine yer verilen DEÜ Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Orhan Özbey, proje kapsamında Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olan Ä°zmir'de evcil hayvanlar ve çiftlik hayvanlarında Kovid-19'un varlığını ve etkisini ölçmeye yönelik araÅŸtırma faaliyetleri yürütüleceÄŸini vurguladı.

Projeyle 1 milyon 47 bin lira destek alacaklarını bildiren Özbey, ÅŸunları kaydetti:

"Çalışmayı 1 Eylül 2020'ye kadar tamamlamayı hedefliyoruz. Küçük Menderes Havzası'ndaki üreticilerin yetiÅŸtirdiÄŸi sığırlardan alınan örnekleri fakültemiz bünyesinde kurulan Kovid-19 teÅŸhis ve tanı laboratuvarında iÅŸleyeceÄŸiz. Ä°zmir'in ilk ve tek veteriner fakültesi olarak bölgemize katkı sunmanın yanı sıra böylesi önemli bir projeyi eÄŸitim-öÄŸretim ve araÅŸtırma faaliyetlerimizi yürüttüÄŸümüz ilk yılımızda gerçekleÅŸtirecek olmaktan gururluyuz."

Rektör Prof. Dr. Nükhet Hotar da "Akademiden aldığımız güçle bölgenin kalkınmasına yönelik hizmetlerimize devam edeceÄŸiz. Projede emeÄŸi geçen mensuplarımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA