ROPÖRTAJ

KÜLTÜR MAHALLESİ MUHTAR ADAYI SÜPHİYE ÇINAR;

“KADIN MUHTARLAR, MAHALLELERE ESTETİK KAZANDIRACAK”

KÜLTÜR MAHALLESİ MUHTAR ADAYI SÜPHİYE ÇINAR;
15-02-2019 17:56

Ev hanımı ve 6 çocuk annesi Süphiye Çınar,

Kültür Mahallesi’nden muhtar adayı.

O da artık mahallesini yönetmek,

Mahallesinin sorunlarına çözüm aramak için

Muhtar adaylığını açıklayan kadınlardan biri.

Çok da iddialı.

Gecesini gündüzüne katıp,

Ev ev dolaşıyor.

Sokak sokak geziyor.

Neden aday olduğunu anlatıyor.

Seçilmesi halinde neler yapacağını açıklıyor.

O da mahalle sorunlarının artık çözüme kavuşmasını istiyor.

Bu yüzden göreve talip.

Kendisiyle söyleştik.

Bakın, neler anlattı?

 

-Süphiye Çınar, kısaca kendinizi tanıtır mısınız?

Ev hanımı ve 6 çocuk annesiyim. Çevresiyle iyi geçinen iyi diyalog kuran biriyim. Girişken bir yapıda olduğum söylenir. Belki de bu yüzden, artık bu mahallenin sorunlarını çözmek için göreve talip oldum”

-Bu güne kadar neler yaptınız?

“Şimdiye kadar çeşitli sivil toplum kuruluşlarında, toplum yararına düzenlenen projelerde gönüllü olarak görev yaptım. Mizacım, toplum yararına projelerde yer almamı, bu işi gönüllü yapmamı beraberinde getiriyor. Tabi bu işlerini içinde yer alırken, iyi ve kaliteli bir çevre edindim”

-Muhtar adayı olmaya nasıl karar verdiniz?

“Her zaman, kadınlar her alanda olması gerektiğine inanan biriydim. Muhtarlıkta da böyle. Eşim ve ailemin destekleri ile muhtar adayı olmak istedim. Boş oturmayı sevmiyorum. Sorunların içinde boğuşurken, o sorunların çözülmesini beklemek yerine, o sorunları çözmek için inisiyatif almayı tercih ederim hep. Mahallemizin sorunlarının çözümü için de misyon üstlenmek istedim. Çevremin olumlu desteği ile bu fikirde kararım netleşti ve aday olduğumu açıkladım”

-Muhtar seçilmeniz halinde neler yapacaksınız?

“Mahallemiz için yeni, sorunları kalıcı çözüme kavuşturacak projelerim var. Ama en büyük projem, mahallemize kadın eli değmesi konusunda… Çünkü her şey görsellik açısında da bir estetik kazanacak. Bence kadın muhtar tarafından yönetilecek mahallelerde bu değiş, kendini çok hızlı gösterecek”

-Evleri tek tek geziyorsunuz, neler anlatıyorsunuz seçmene?

“Şu anda kapı kapı geziyorum. Seçmenlerin ve mahalle sakinlerinin neye ihtiyaç duyduğunu, taleplerini, sorunlarını tek tek not ediyorum. Bana yetki verilirse, bunları çözüme kavuşturacak projeler geliştireceğim. Parklar, sokaklar temizlik, görsellik, altyapı, doğalgaz, elektrik hizmetleri, önceliklerim arasında olacak. Muhtaç ailelerle tek tek ilgileneceğime de söz veriyorum. Kadınlara özel bir spor salonu kuracağız. Uyuşturucu bağımlılarına ulaşarak, tedavi olmaya ikna edeceğiz ve tedavileri için gerekli tüm maddi-manevi desteği sağlayacağız. Kültür Mahallesi’nin sorunlarını biliyorum, çözmek için geliyorum”

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA