SİYASET

“Kürt, Türk, Arap, birbirimize ihtiyacımız var”

DEM Parti Batman İl Örgütü, merkezi seçim bürosunu açtı. Gap Mahallesi Turgut Özal Bulvarı üzerinde DEM partinin seçim irtibat bürosu açıldı.

25-02-2024 16:00
25-02-2024 16:03
BATMAN

Açılışa Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan, Batman Milletvekili Zeynep Oduncu, Batman İl Eş Başkanları Mustafa Mesut Tekik ve Songül Korkmaz, Batman Belediye Eş Başkan Adayları Gülistan Sönük ve Mehdi Öztüzün, TJA aktivistleri ve barış anneleri meclisi katıldı.

“AMAÇLARI KÜRTLERİN KAFASINI KARIŞTIRMAK”

Batman Belediye Eş Başkan Adayı Gülistan Sönük "Yıllardır süren sorunların çözülmesini istemiyorlar. Kürt gençlerini partilerinden, organizasyonlarından, politikadan uzaklaştırmak istiyorlar. Kürt kadınlarını partilerinden uzaklaştırmak istiyorlar. Ama biz bütün politikalara rağmen yine de direniş gösterip yapmak istediklerini boşa çıkardık. Amaçları Kürtlerin kafasını karıştırmak. Biz biliyoruz ki, bizi yok sayma amaçları var. Ama bizim mücadelemiz her geçen gün daha da büyüyerek devam edecek" dedi.

“KÜRT’ÜN, TÜRK'ÜN BİRBİRİNE İHTİYACI VAR”

Eş Başkan Adayı Mehdi Öztüzün ise “Biz halkın modelini oluşturuyoruz. Bunun için çok iyi bir barış iklimine ihtiyaç var. Bu barış ikliminde, Kürt, Türk, Arap, tüm Türkiye halkları beraber kazanacak. Bin yıldır devam eden Kürt-Türk ilişkileri yara aldı. Ortadoğuda birilerinin planları var. Ülkede birilerinin planları var. Bu konuda başka yerlerde çözüm aramak çözümsüzlüktür. Kürt’ün, Türk'ün, Arap halkların birbirine ihtiyacı var. Bizim gidebileceğimiz başka yerimiz yok. Seçimlerle ilgili üç dilli belediyecilik dedik. Midyatlı, Siirtli Arap yurttaşlarımız var, onların da oylarına talibiz” dedi.


HABER: Yasin Emrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA