EKONOMİ

KURUTTUĞU PATLICANLARI TÜM YURDA SATIYOR

Batman’da, 40 dereceyi aşkın sıcaklıkta kurutulan biber, patlıcan, kabak gibi sebzeler, yurdun farklı bölgelerine gönderiliyor.

KURUTTUĞU PATLICANLARI TÜM YURDA SATIYOR
04-08-2021 08:41
BATMAN

40 DERECE SICAKLIKTA SEBZE KURUTUYOR

Yazın kurutulan sebzeler, kış mevsiminde mutfağın vazgeçilmezi oluyor. Batman’da boş arazide 40 dereceyi aşan sıcakta sebze kurutan vatandaşlar, kuruttuğu sebzeleri yurdun farklı bölgelerine satarken aile bütçelerine de katkı sağlıyor.  

KAVURUCU GÜNEŞİN ALTINDA KURUTULUYOR

Tohumları temizlenip yıkandıktan sonra iplere dizilen sebzeler, burada günlerce kavurucu güneşin altında bekletiliyor. Askılara asılan kurutmalıklar tamamen kuruduktan sonra tekrar toplatılıp paketlenerek tüm yurt içine gönderiliyor. Ekim ayına kadar süren kurutmalık sezonunda 5 ayda yaklaşık 600 bin ton kurutmalık hazırlanıp satışa hazır hala getiriliyor.

İş İnsanı Tahir Fidan “Burada her sene bu kurutma işini yapıyoruz. Daha önce Aydın’da bu işi yapıyorduk. 5-6- sene önce Batman’a geldik. Dolmalıklarımızı haldeki çiftçilerden mal alıyoruz. Ayrıca çalışanlarımız var patlıcanları biberleri evlere gönderiyoruz. 150 kişi bizim için çalışıyor. onlar dolmaları açıyor. biz de gidip evlerden alıyoruz önce suda bekletiyoruz ve kurutmaya bırakıyoruz. Biz aile olarak bu işi yapıyoruz ve kuruttuğumuz dolmaları satıyoruz. İnternet üzerinden de satıyoruz. Buradaki işimiz bitikten sonra İstanbul’la gidiyoruz. Malımızı İstanbul’a götürüyoruz. Orada toptancılara satıyoruz. Tüm Türkiye’ye satıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA