SİYASET

DEMİRTAŞ, BATMAN’DA KONUŞTU...

“PKK’ye silah bıraktıracak olan AK Parti değil”

DEMİRTAŞ, BATMAN’DA KONUŞTU...
01-03-2015 19:57

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Partisinin 1, Olağan İl Kongresine katılmak üzere Mardin Belediye Başkanı Ahmet Türk ile birlikte Batman’a geldi.

Atatürk Kapalı Spor Salonunda yapılan kongreye il ve ilçe teşkilatlarından katılım sağlandı. Batman Milletvekili Ayla Akat Atanın da katıldığı kongrede konuşan Demirtaş, devlet politikalarının mağduru olmuş bütün kesimleri HDP çatısı altında toplayacaklarını belirterek “Şu anda devlet politikalarının mağduru olan herkes gözünü HDP’ye dikmiş. Çünkü herkes biliyor ki HDP’liler Allah’tan başka kimseden korkmadı, korkmayacak. Biz de biliyoruz ki kadınlar ve gençler, Batman’ı her yerde HDP’nin bayrak ve sloganlarıyla süsleyecek” dedi.

PKK’YE SİLAH BIRAKTIRACAK OLAN AK PARTİ DEĞİL, BİZLERİZ

Seçim barajına ilişkin açıklama yapan Eş Genel Başkan Demirtaş “Çatışmanın en fazla acısını çekmiş bir kenttir Batman. Sürece en fazla sahip çıkanlar sizlersiniz. Ama HDP’nin büyümesi ve yüzde 15’le meclise girmesi ile barış hayallerimiz gerçekleşmiş olacaktır. HDP güçlenince PKK’nin silah bırakması kolaylaşır. PKK’ye silah bıraktıracak olan AK Parti değildir bizleriz, HDP’dir. Biz daha güçlü bir şekilde parlamentoya gittiğimizde işte o zaman barış hayalleri gerçekleşir” dedi.

YÖNETİM KURULU BELİRLENDİ

Demirtaş’ın açıklamasından sonra, HDP İl Yönetimi için mahallelerde kurulan sandıklardan gelen oyların sonucu kamuoyuyla paylaşıldı. Buna göre Abdulbahri Karaağaç ve Rojda Sürücü, HDP İl Eş Başkanlığa seçildi. Asil Üyeliklere ise Şerif Yağız, Celal Anlayıcı, Gülbahar Kaya, Eyüp Yağız, Şükran Adsız, Nihat Nemcik, İlmiye Aratemur, Hüseyin Akman, Suzan Baytar, M. Şah Erimken ve Hasan Balık seçildi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA