HASANKEYF

Mağara otel, turizme kazandırıldı

Batman'ın Hasankeyf İlçesine bağlı Üçyol Köyünde bulunan mağaralar restore edilerek butik otele dönüştürüldü.

Mağara otel, turizme kazandırıldı
11-10-2023 12:54
11-10-2023 13:02
BATMAN

 Üçyol Köyündeki 8 mağara, Dicle Kalkınma Ajansı ve İl Özel İdaresi tarafından 6 yıl önce projelendirilerek butik otel konseptine uygun şekilde restore edildi. Butik otel olarak hizmet verecek mağaraların ihale yoluyla özel bir firmaya tahsisi yapıldı. Firma, tarihi ilçede konaklama kapasitesini artırmak için mağaraların çevresine 15 taş yapı inşa etmek için çalışma başlattı. Restorasyonu tamamlanan mağaraların çevresinde peyzaj çalışması sürüyor. Butik mağara otelin, devam eden çalışmaların da tamamlanmasıyla gelecek yıl hizmete açılması hedefleniyor.

VATANDAŞLARI BU EŞSİZ TARİHİ ALANA BEKLİYORUZ

Hasankeyf Kaymakamı Mehmet Ali İmrak, Hasankeyf'in bir turist çekim merkezi olduğunu söyledi. Kadim bir tarihe sahip Hasankeyf'e gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama konusunda sıkıntı yaşadığını ifade eden İmrak “Üçyol Köyündeki mağaraların butik otel konseptiyle hizmet verebilmesi için Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun izni ile proje hazırlandı. Devlet imkânlarıyla otel konseptinde hizmet verebilecek duruma getirilen mağaralar, bir firmaya tahsis edildi. Firma, mağaraların iç tefrişatı ile su ve elektrik tesisatını tamamladı. Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları sürüyor. Bu alan, Hasankeyf'in dokusuna uygun, hiçbir yapıya zarar vermeden, tarihi korunarak, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulunun izinleri çerçevesinde turizme kazandırıldı. İşletmeci firma, tarihi dokuya uygun taşla ek konaklama alanları inşa ederek kapasiteyi artıracak. Hazırda 8 odalı bir konsept mevcut. İleride 30 odalı bir kapasiteye ulaşacak. Herkesi bu eşsiz tarihi alana bekliyoruz” dedi.

HASANKEYF'İ KALKINDIRMAK İSTİYORUZ

Butik otelin işletmesini alan firmanın yetkilisi Gürgin Tufan “Hasankeyf'i Türkiye ve dünyaya tanıtmak için projemize farklı bölümler de ekleyeceğiz. Mağaraların dışında Mardin taşından 15 oda da yapacağız. Tesisimizde havuzumuz, yaşam alanımız ve ağaçlandırma çalışmamız olacak. Kafe ve restoran işletmeciliği de yapacağız. Amacımız geniş kafileler ağırlamak. Hasankeyf'imizi kalkındırmak için elimizden ne geliyorsa yapmaya çalışıyoruz” dedi. (AA)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA