SİYASET

MECLİSE 4 SORU ÖNERGESİ YÖNELTTİ

HDP Batman Milletvekili Saadet Becerikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından cevaplanması istemiyle Meclise soru önergesi verdi.

MECLİSE 4 SORU ÖNERGESİ YÖNELTTİ
06-10-2017 19:57

Becerikli, müftülere nikâh kıyma hakkı veren tasarıya ilişkin “Kadın kurumlarının mevcut düzenlemeyle (nikâh kıyma yetkisinin il ve ilçe müftülüklerine verilmesi) çocuk yaşta ve zorla evliliklerin önünü açacağına dair endişelerini giderecek bir düzenleme yapılacak mı? Nüfus idaresine bildirilmeyen çocuk evlilikler TÜİK kayıtlarına geçmekte midir? Türkiye'deki 18 yaş altı gebeliklerin dünya ortalamasındaki oranı nedir?” sorularını yöneltti.

“GÜVENLİK GÜÇLERİ HAKKINDA SORUŞTURMA AÇILDI MI?”

Milletvekili Becerikli, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya yönelttiği diğer soru önergelerinde “Muğla Seydikemer-Kaş yolunda gözaltına alınanların çıplak fotoğrafları sosyal medyaya servis edildi. Bu olayla ilgili soruşturma açılmış mıdır? Açığa alınan güvenlik görevlileri var mıdır? Ayrıca Beytüşşebap Faraşin’de yaşanan çatışmanın ardından kolluk güçleri tarafından çekilen videoda sağ olduğu anlaşılan Cuma İmen’in daha sonra infaz edildiği bilgisi basına yansımıştır. Bakanlığınız döneminde birimlerinizde çalışan kaç kişiye işkence ve kötü muameleden yasal işlem başlatılmıştır?” sorularını yöneltti.

“CEZAEVİ KOŞULLARI DÜZELTİLECEK Mİ?”

Milletvekili Saadet Becerikli, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül tarafından cevaplanmasını istediği soru önergesinde ise “İHD’ye başvuran tutuklu yakınları, Antalya L Tipi Kapalı Cezaevinde mahpusların temel ihtiyaçlarının karşılanmadığı, kötü muamele ve baskıların arttığını belirtmiştir. Yaşanan hak ihlalleri ile ilgili tarafınıza herhangi bir bilgi iletilmiş midir? Cezaevindeki koşulların düzeltilmesi için herhangi bir çalışmanız var mıdır?” sorularına yer verdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA