GÜNDEM

TEDBİRSİZ ÇALIŞMA…

TEDBİRSİZ ÇALIŞMA…

TEDBİRSİZ ÇALIŞMA…
09-12-2014 20:49

İş kazalarının sıklıkla konuşulduğu şu günlerde, Batman’da da tedbirsiz çalışmalar gündeme gelmeye başlıyor.

İnşaatlarda hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışan işçiler, türlü tehlikelerle burun buruna geliyor. Meydan Mahallesi’ndeki 6 katlı eski PTT binasında yıkım işi yapan işçi, yürekleri ağızlara getirdi. İnşaatın çatısında hareket eden işçi, düşme tehlikesine aldırış etmeden işine devam etti.

BATSO BİNASINDA DA MANZARA AYNI

Gap Mahalselsi Bozooğulları Oteli bitişiğinde yapımına başlanan yeni Batman Ticaret ve Sanayi Odası (BATSO) inşaatında da aynı manzara yaşanıyor. Eski binayı yıkıp yerine yeni bir bina yapacak olan işçiler, yıkım esnasında hiçbir güvenlik önlemi almadan çalışıyor. Yeni BATSO binası için yürütülen çalışmalarda gerekli tedbirlerin alınmaması, mahalle esnafının da tepkisi çekiyor.

İŞ GÜVENLİĞİ DİYE BİR ŞEY YOK

İşçinin ihmalkârlığı karşısında şaşkına dönen vatandaşlar “Türkiye, iş kazaları ve işçi ölümleriyle anılıyor. Gün geçmiyor ki bir işçi ölümünün yaşanmadığı gün kalmasın. Şimdi Batman’da da bu tür görüntüler fazlaca dikkat çekmeye başladı. İşçiler, hiçbir güvenlik önlemi almadan, canlarını hiçe sayıyor. Sevdiklerini, ailesini, yakınlarını hiç mi düşünmüyor? Biz, bu görüntüler karşısında şaşkına döndük. Güvenlik bariyerleriyle, halatlarla ve korumalı kıyafetlerle tedbir alması gerekirken, çatıda korkusuzca hareket ediyor. Olası bir kazada veya ölümde bunun sorumlusu kim olacak” dedi. (Veysel Çetin)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA