GÜNDEM

MEMLEKETTE GALA…

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin'in sanat yolculuğunu anlatan Işığın Mitolojisi adlı belgesel, sanatçının memleketi Batman’da izletildi.

MEMLEKETTE GALA…
24-02-2019 17:59

 

DÜNYANIN TANIDIĞI İSİMLER, BATMAN’A GELDİ

Türkiye ve Dünya Turnesine çıkmaya hazırlanan Işığın Mitolojisi adlı belgeselin ilk gösterimi Batman’da yapıldı. Dünyanın tanıdığı isimler Ertuğrul Özkök, Balçiçek İlter, İsmail Küçükkaya,  Akif Beki, İnci Aksoy, M. Yakup Yılmaz, Haluk Nayman, Selçuk Ramazanoğlu, Uğur Kuru ve Ünal Demirkaya, galaya katılmak üzere Batman’a geldi.

ÖNCE BATMAN VE HASANKEYF TURU YAPTILAR

Ahmet Güneştekin’le birlikte kente gelen ünlüler, gala öncesi Batman ve Hasankeyf’i gezdi, tarihi kentte ve yeni yerleşkede hatıra fotoğrafları çektirdi. Konuklar, Hasankeyf’te çocuk kemençe grubunun şarkılarına eşlik etti.

SANAT SERÜVENİ, MİTOLOJİK DİLDE ANLATILDI

Gezi sonrası Ahmet Güneştekin Kültür Sanat Merkezi’nde Işığın Mitolojisi Belgeselinin gösterimi yapıldı. Ahmet Güneştekin’in sanat yolculuğunu konu edinen belgeselde, ünlü sanatçının doğup büyüdüğü, sanat hayatına başladığı, giderek ulusala ve uluslar arası mecraya uzanan serüveni, mitolojik dilde anlatıldı. Vali Hulusi Şahin, Eski Milletvekili M. Emin Ekmen, Belediye Başkan Vekili Ertuğ Şevket Aksoy, AK Parti Batman Belediye Başkan Adayı Murat Güneştekin de belgeseli izleyenler arasında yer aldı.

DOSTLARI, AHMET GÜNEŞTEKİN’İ İNLATTI

Belgesel gösteriminden sonra Balçiçek İlter, Akif Beki, Ertuğrul Özkök ve İsmail Küçükkaya, söyleşi programında Sanatçı Ahmet Güneştekin’le dostluklarını ve sanatına bağlılıklarını anlattı.

“BEN, DÜŞLERİMİ BU COĞRAFYADA KURDUM”

Uluslararası Sanatçı Ahmet Güneştekin  “Ben düşlerimi bu coğrafyada kurdum, bu coğrafyada büyüdüm. Hiç bir zaman sırtımı dönmedim ve buradaki hikâyelerden kopmadım. Dünyaya sanat için geldiğimi düşünüyorum” dedi. Program, söyleşinin ardından sona erdi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA