SPOR

MKE Ankaragücü Genç Futbolcuları Zirvede!

MKE Ankaragücü'nün genç futbolcuları bu sezon gelişim liglerinde zirveye oynuyor. Kulüp başkanı İsmail Mert Fırat, başarının kaynağının son yıllardaki çalışmalar olduğunu belirtiyor.

MKE Ankaragücü Genç Futbolcuları Zirvede!
17-04-2024 11:39

Ülkenin en başarılı futbol akademilerinden biri olan MKE Ankaragücü, genç futbolcularıyla bu sezon adından sıkça söz ettiriyor. Kulüp yönetimi büyük önem verdiği gelişim liglerinde, 14, 15, 16, 17 ve 19 yaş altı kategorilerinde üst sıralarda yer alıyor. Hakan Yaycıoğlu'nun teknik direktörlüğünü yaptığı 17 Yaş Altı Takımı, Elit A Ligi'nde liderlik koltuğunda oturuyor. 16 Yaş Altı Takımı ise Gelişim Ligi'nde birinci olarak play-off'a yükseldi. 15 yaş altı takımı da play-off'ta mücadele edecek. MKE Ankaragücü altyapısı, son dönemde milli takımlara 10 futbolcu gönderdi. Kulüp Başkanı İsmail Mert Fırat, bu başarının son yıllarda yapılan çalışmaların bir sonucu olduğunu belirtiyor. "Altyapıda elde edilen başarılar, Ankaragücü'nün geleceği açısından çok değerlidir" diyor.

Futbol dünyasında gelirlerin düşmesi ve transfer maliyetlerinin artmasıyla kulüplerin ayakta kalabilmesi için akademilerin önemli olduğunu vurgulayan Fırat, Ankaragücü'nün bu alanda öncü bir kulüp olduğunu söylüyor. Genç futbolcuların gösterdiği performans, kulübün geleceği için umut verici bir tablo çiziyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA