SPOR

ÇOBANLIKTAN MİLLİ TAKIMA

Portekiz’de 4 Temmuz’da yapılan Avrupa Dağ Koşusu Şampiyonası’nda ilk 10’a giren Batmanlı çoban Gülistan Bekmez (19), 1 Ağustos’ta Antalya’nın Akseki ilçesinde yapılan Dağ Koşuları Milli Takım Seçmelerindede 52 sporcu arasından Türkiye 3’ncüsü oldu.

ÇOBANLIKTAN MİLLİ TAKIMA
04-08-2015 21:32

16 Eylül’de İngiltere’ye gidecek olan Batmanlı çoban Gülistan Bekmez, İngiltere’nin başkenti Londra’da yapılacak olan Dünya Dağ Koşusu Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. 19 Eylül’de yapılacak olan şampiyonada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğini söyleyen Bekmez “Biz 6 kardeşiz. babam serbest meslekle uğraşıyor,  annem ise ev hanımı. 8 yıldır bu sporu yaptığım için aileme destek oluyorum. Daha önce koyun güdüyordum, babamlara yardım ediyordum. şimdi ise Milli Takıma seçildim. Aynı zamanda Batman Üniversitesinde öğretmen olmaya hak kazandım” dedi.

99 YARIŞMADAN 99 DERECE YAPTIM

Bugüne kadar 99 yarışmada koştuğunu ve 99 derece yaptığını ifade eden Bekmez “Londra’da dünya şampiyonu olmak istiyorum. Benden desteğini esirgemeyen TP Genel Müdürü Besim Şişman’a ve Kulüp Başkanı Gökhan Akın’a teşekkür ediyorum” dedi.

GURURLUYUZ

Petrolspor Basın Sözcüsü KudbettinBarlak ise “Portekiz’de yapılan yarışmadan sonra Akseki’de Milli Takıma katılan sporcumuz Gülistan, 52 sporcu arasından Türkiye 3.’sü oldu. 19 Eylül’de Londra’da yapılacak olan şampiyonada Milli Takım forması altında Petrolspor’u temsil edeceğinden dolayı gururluyuz” dedi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA