GÃœNDEM

NOTERLİK İŞLEMLERİNDE GÜVENLİ ÖDEME DÖNEMİ BAŞLADI

Noterlik İşlemlerinde başlayan Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması kapsamında, özellikle ikinci el araç alım satımlarında emanet hesaba alınan para, işlemlerin tamamlanmasının ardından ilgili kişinin hesabına aktarılıyor.

NOTERLİK İŞLEMLERİNDE GÜVENLİ ÖDEME DÖNEMİ BAŞLADI
03-02-2020 13:48

 

Noterlik Ä°ÅŸlemlerinde Güvenli Ödeme Sistemi uygulaması yurt genelinde baÅŸladı.

Noter BaÅŸkatibi Özcan Yolagelmez, yaptığı açıklamada, vatandaÅŸlara büyük avantaj saÄŸlayacak Güvenli Ödeme Sistemi uygulamasının tüm yurtta bugün itibarıyla baÅŸladığını belirtti.

Uygulama kapsamında alım ve satımın daha güvenli ÅŸekilde yapılacağını anlatan Yolagelmez, "VatandaÅŸlarımızın alım ve satış iÅŸlemleri için artık eskisi gibi yanında para taşımasına gerek kalmadı. Bu ÅŸekilde paranın kaybolması ve dolandırıcılık gibi ihtimallerin de tamamen önü kapandı. Artık emanet hesaba alınan para noterlik iÅŸlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili kiÅŸinin hesabına aktarılacak. Böylelikle alım ve satım iÅŸlemleri güvenli ÅŸekilde tamamlanmış olacak." diye konuÅŸtu.

"BANKA VEYA KREDÄ° KARTI MUTLAKA SÄ°ZÄ°N ADINIZA OLACAK"
Yolagelmez, yeni sistemle noterlik iÅŸlemlerinde yapılacak ödemeler için banka ve kredi kartı kullanılabileceÄŸini belirtti.

Ödemenin kredi kartıyla yapılmasının vatandaÅŸlara kolaylık saÄŸlayacağının altını çizen Yolagelmez, "Biz iÅŸlemleri yaptığımız zaman bazı vatandaÅŸların yanında o kadar para bulunmuyordu ya da 'kredi kartıyla ödesem olmaz mı?' diyordu. Åžimdi ödemelerde banka ve kredi kartı kullanımı alım satım yapan kiÅŸilerin iÅŸlerini kolaylaÅŸtırdı. Yalnız burada önemli bir detay var. Kredi kartı veya banka kartı mutlaka sizin adınıza olacak." ifadelerini kullandı.

Uygulama kapsamında, nakit taşınması esnasında paranın çalınması veya kaybolması riskleri ortadan kalkarken, alım satımlarında emanet hesaba alınan para noterlik iÅŸlemlerinin tamamlanmasının ardından ilgili kiÅŸinin hesabına aktarılıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA