GÜNDEM

O HENÜZ 8 YAŞINDA

Batman’da ikamet eden ve erken yaşlanma hastalığına yakalanan 8 yaşındaki Suriyeli Mehmet Adem Abdulmecit’in dramı yürek burkuyor.

O HENÜZ 8 YAŞINDA
23-05-2016 20:50

Ülkelerindeki savaş yüzünden Türkiye’ye sığınan ve Batman’a yerleşen 5 kişilik Abdulmecit Ailesinin 8 yaşındaki çocuğu Mehmet Adem, yakalandığı “erken yaşlanma hastalığı” yüzünden yaşından oldukça büyük gösteriyor. Hasta ve yaşlı bir insan gibi uzun mesafeleri yürüyemeyen ve nefes darlığı çeken 20 kilo ağırlığındaki Mehmet Adem, hastalığını yenebilmek için yardım bekliyor.

ARKADAŞLARI, ONUNLA OYNAMAK İSTEMİYOR

 Anne Şirin Abdulmecit, mahalledeki çocukların Mehmet Adem’i görünce korktuklarını ve kimsenin onunla oyun oynamak istemediğini belirterek “Suriye’de oğlumu doktora götürdük ancak çare bulunamadı. Nefes darlığı çekiyor, uzun mesafe yürüyemiyor. Arkadaşları onu kabullenmediği için, sokakta oyun oynayan arkadaşlarına bakarak ağlıyor. Türkiye’de bu hastalığın tedavisi varsa Allah rızası için yardımcı olsunlar” dedi.

“EN BÜYÜK İSTEĞİM BİSİKLET”

Hastalığı yüzünden arkadaşları ile oyun oynayamadığını söyleyen Mehmet Adem ise “Doktorların beni iyileştirmesini istiyorum. Arkadaşlarımla oyun oynayamıyorum. Bu yüzden tek isteğim bisiklet sahibi olmak ve tedavi olmak” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA