Öğrenciler hutbede mesleğe hazırlanıyor

Öğrenciler hutbede mesleğe hazırlanıyor

Batman’da hafızlık ile akademik eğitimi bir arada gören Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencileri, kentteki camilerde hutbe okuyup imamlık yaparak tecrübe kazanıyor.

Okulun öğrencilerinden Ahmet Akbulut, 7. sınıfta hafızlığını tamamlayarak dikkat çekerken, kur’anı kerim ve ezan okuma yarışmalarında Batman birincisi oldu. Akbulut, Bölge Ezan Okuma Yarışması’nda üçüncülük elde etti. Hafızlık belgesini 7. sınıfta alan 11. sınıf öğrencisi Muhammed Ali Aslan ise hutbe okuma yarışmasında Batman birincisi olurken, bölge yarışmalarında dördüncülük derecesi kazandı.

İLK ÜÇ’E YERLEŞEN ÖĞRENCİLERE BURS

Gazi Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde, örgün eğitimle birlikte hafızlık eğitimi de veriliyor. LGS puanıyla öğrenci kabul eden okulda her yıl 30 kişilik kontenjan ayrılırken, ilk üç sırada yerleşen öğrencilere başarı bursu sağlanıyor. Ulaşım imkânı bulunmayan öğrenciler için okulda pansiyon hizmeti sunuluyor. Üniversite sınavlarında da başarı oranının yüksek olduğu okulda, öğrencilerin önemli bir bölümü yükseköğretime yerleşme hakkı kazanıyor.

CAMİLERDE UYGULAMALI EĞİTİM

Mesleki uygulama çalışmaları kapsamında öğrenciler, Batman’daki Şevket Başak Camii, Külliye Camii, Yıldız Camii, Terece Camii ve Hüsnü Genç Camii’nde uygulamalı eğitimler alıyor.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ