EĞİTİM

Öğrenciler robot üretmede yarıştı

Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı (KAHEV) tarafından yurt geneli düzenlenen robotik kodlama yarışmasında Bahçeşehir Koleji Birinci Sınıf Öğrencileri, 1.olarak 7 Bin TL ile ödüllendirildi.

Öğrenciler robot üretmede yarıştı
18-05-2022 08:35
18-05-2022 11:36
BATMAN

HEDEFİMİZ, ÇOCULARIN ROBOTİK ALANDA GELİŞMESİNİ SAĞLAMAK

KAHEV, ilkokullar ve ortaokullar arasında robotik kodlama yarışması düzenledi. Yarışmada ilkokullar düzeyinde 1. olan Bahçeşehir Koleji Birinci Sınıf Öğrencileri Ekibinin Öğretmeni Yılmaz Aydın “Bu projede, Batman’daki kirli havayı yani karbondioksiti oksijene çevirecek bir mekanizma ürettik. Engelsiz yürüme alanları, güneş panelleriyle çalışan AVM’leri de projemize dahil ettik. Projede yer alan öğrencilerim Nehir Alınak, Merve Başer ve Muhammed Miran Keskin’le 4 haftalık bir çalışmamız oldu. Öğrencilerimiz mimarı alanda özellikle ev yapımı, bina yapımı ve binalarda yaşayan insanları temsilen binalar inşa etti, karbondioksiti içine çekebilecek ve bunu oksijene dönüştürebilecek mekanizma üzerinde yoğunlaştık. Aldığımız ödül 7 bin TL’lik bir birincilik ödülüydü. Bu ödülle çocuklarıma robotik seti almayı düşünüyoruz” dedi.

“AMACIMIZ GELECEĞE HAZIR NESİLLER YETİŞTİRMEK”

Projede birinci olan ekibi ve öğretmeni tebrik eden KAHEV Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Demet Başer “Kadın hekimler olarak tüm Türkiye’de geçen sene her ilde bir robotik kodlama atölyesi açarak, devlet okullarımıza robotik kodlama atölyeleri yapmaya başladık. Amacımız ülkemizin gençlerini ortaokul düzeyinde başlayarak, geleceğin meslekleri olan robot üretme projelerine hazırlanmalarını sağlamaktı.  Yurt geneli 25 okulumuza robotik kodlama atölyesi yaptık, bu okullara eğitim desteği verdik” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA