KOZLUK

ORGAN BAĞIŞI, HAYAT KURTARDI

Muğla'da geçirdiği trafik kazası sonucu kaldırıldığı hastanede beyin ölümü gerçekleşen 50 yaşındaki Nuran Kaufmann'dan alınan organlar, Batman’da organ bekleyen hastaya umut oldu.

ORGAN BAĞIŞI, HAYAT KURTARDI
11-10-2016 22:03

3 Ekim 2016 tarihinde Muğla’nın Fethiye İlçesinde yolun karşısına geçmeye çalışan Nuran Kaufmann, bir otomobilin altında kaldı. Ağır yaralanan ve ambulansla Fethiye'deki özel bir hastaneye sevk edilen Kaufmann, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Muğla Kamu Hastaneleri Birliği'ne bağlı Fethiye Devlet Hastanesi'nin Organ Bağış Ekibi, beyin ölümü gerçekleşen Nuran Kaufmann’ın organlarının bağışlanması konusunda ailesinden onay aldı.

KOZLUK’TAKİ HASTAYA UMUT OLDU

Kozluk’ta yıllardır böbrek nakli bekleyen Nurtekin Aksoy, Kuaufmann'ın böbreği ile hayatta kalacak. Organ nakli için ameliyata alınan Aksoy, organ bağışında bulunan Kuafmann’ın ailesine teşekkür etti. Uzun yıllar böbrek tedavisi gördüğünü belirten Aksoy “Organ bağışında bulunan Kuafmann Ailesine minnettarım. Acıları büyük, kızlarını kaybettiler. Şimdi bu aile ile bir kan bağımız oldu. Bu iyiliklerini hiç bir zaman unutmayacağım” dedi. Muğla’da organ bağışını gerçekleştiren doktorlar, organ bağışı konusunda duyarlılık çağrısı yaparak “Türkiye’de binlerce hasta, organ bekliyor. Hepimiz bir gün organ bağışına ihtiyaç verecek duruma düşebiliriz. Bu yüzden organ bağışı konusunda duyarlı olmalıyız” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA