GÜNDEM

SURİYE’DEN BATMAN’A UZANAN SERÜVEN

SURİYE’DEN BATMAN’A UZANAN SERÜVEN

SURİYE’DEN BATMAN’A UZANAN SERÜVEN
20-01-2015 17:11

Ülkelerinde yaşanan savaştan kaçarak Batman’a sığınan Suriyeli mülteciler, farklı işler yaparak geçimlerini temin etmeye çalışıyor.

Batman’a yerleşen Suriyeli mültecilerin bir kısmı kendi ülkelerine özgü ürünleri yaparak satmaya çalışırken, bazıları ise simit, poğaça satışı yaparak hayat mücadelesi veriyor. Suriyeli Ebrahim Alfet, sıcak mısır, simit poğaça ve ev eşyaları satarak 8 nüfuslu ailesini geçindiriyor. Günde ortalama 13 lira kazandığını belirten Alfet, kazandığı parayla geçimini zor sağlamaya çalıştığını anlattı. Ülkelerinde savaştan önce güzel bir hayatlarının olduğunu belirten Alfet “zor durumdayız. Havalar soğumaya başlayınca ihtiyaçlarımızda arttı. Artık iyice zorlanıyoruz. Tek istediğimiz ülkemizdeki sorunların bitmesi ve biran önce vatanımıza dönmektir” dedi.

SİMİT SATARAK 8 KİŞİYE BAKIYORUM

Simit satarak 8 kişiye bakmaya çalışan Suriyeli Muhammed Derviş de hayatlarının her geçen gün daha da zorlaştığını belirterek, ailesine bakamaz duruma geldiğini kaydetti. Günlük 10 lira kazandığını belirten Derviş “kaldığımız yerin kirasını ödemekte sıkıntı yaşıyoruz. Çevredeki vatandaşlar bize destek veriyor. Destek alamazsak burada yaşamamız mümkün değil. Ben bazen gece yarılarına kadar dışarıda simit satıyorum. Bu para ancak evimizin kirasına yetiyor. Ülkemizdeki savaş bitsin ve ülkemize dönelim diye hergün dua ediyoruz” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA