“Projeler hazır, söz sırası esnafta”

“Projeler hazır, söz sırası esnafta”

Batman Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Başkanı ve Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkan Adayı Mehmet Salih Kaplan, esnafa yönelik hazırladıkları sosyal konut projesi için TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken ile Ankara’da görüşme gerçekleştirdi.

TESK’in projeye tam destek sunduğunu belirten Başkan Kaplan “Uzun süredir üzerinde çalıştığımız, kiracı durumunda olan ve dar gelirli esnafımıza yönelik büyük kolaylık sağlayacak olan projeye artık start veriyoruz. Batman’da çok sayıda esnafımız yüksek kira yükü altında eziliyor. Konut projesi ile esnafımıza uygun taksitlerle ve uzun vadeli ödeme programları ile konut sahibi olma imkânı sunacağız. Bu proje, esnafın ekonomik olarak güçlenmesi ve sosyal refahının artması açısından da önemlidir. TESK Başkanımız Palandöken’in bu konudaki desteği bizler için kıymetlidir” dedi.

PROJELERİMİZ HAZIR, ŞİMDİ SÖZ ESNAFTA

Başkan Kaplan, proje ve vaatlerini sıralarken “Şehir içinde faaliyet gösteren kaynakçı, hurdacı, mermerci, halı yıkamacı, pimapenci gibi meslek gruplarına özel yeni sanayi alanları oluşturulacak. Hem şehir planlaması rahatlayacak hem esnafa modern çalışma alanları sağlanacak. Kadın üyeler için özel girişimcilik destekleri, iş kurma danışmanlığı ve mesleki eğitim programları geliştirilecek. İş gücü piyasasına kalifiye eleman kazandırmak amacıyla meslek edindirme kursları açılacak, gençlerin ustalık belgesi alması teşvik edilecek. Krediye erişimi olmayan esnafa yönelik faizsiz finansman modelleri için ilgili kurumlarla görüşmeler yapılacak. Esnafa özel kurulacak bir e-ticaret platformu sayesinde, yerel esnafımız yüksek komisyonlar ödemeden ürünlerini satabilecek. Bu projeleri hayata geçirmek için sizlerin güçlü desteğine ihtiyacımız var” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ