EĞİTİM

SAĞLIKÇILAR, BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ!

SES ve Tabipler Odası, Başbakan Binali Yıldırım’ın “hastanelerin acil servisleri o kadar şirin hale geldi ki artık vatandaşlar oraya kız bakmaya gidiyor” sözlerine tepki göstererek Batman Bölge Devlet Hastanesi’nin bahçesinde kitlesel basın açıklaması düzenledi.

SAĞLIKÇILAR, BAŞBAKANI ELEŞTİRDİ!
14-07-2016 21:46

Konuşmasında dikkatleri, hastanelerde yaşanan sorunlara çeken SES Başkanı Mustafa Yurtsever “Başbakan tarafından kız bakma yeri olarak tarif edilen acil servisler, kadın sağlık emekçilerine yönelik şiddet ve tacizin en yoğun yaşandığı yerlerdir. Acil servisler ve hastaneler Başbakanın bahsettiği gibi şirin yerler değil, yıllardır çözüm üretilmeyen yerlerdir. Sağlık ve sosyal hizmet emekçileri olarak şiddete, fiziksel, kimyasal ve biyolojik risklere rağmen hizmet üretmeye çalışıyoruz. Nöbet, vardiya, aşırı çalışma, çalışma süresinin uzunluğu ve düzensizliği, stres, gebelik ve çocuk büyütmede sorunlar ile karşı karşıyayız” dedi.

İŞ GÜVENCEMİZE İPOTEK KOYUYORLAR

Yurtsever, konuşmasının devamında “Bölgemizdeki sokağa çıkma yasakları nedeniyle hastanelerin birimleri işlevsiz kılınmış, hastaların sağlık hizmetine erişimi imkânsız hale getirilmiştir. Yıllardır dillendirdiğimiz sorunlara kulaklarını tıkayan Başbakan ve Sağlık Bakanı’na sesleniyoruz, Türkiye’de yıllık acil servis yaka sayısı 115 milyonu, yani mevcut nüfusumuzu geçti. Bu haliyle Türkiye dünyadaki nadir ülkelerden biridir. Torba Yasalarla iş güvencemize ipotek koyuyor, emekçileri güvencesiz işlere mecbur bırakıyorsunuz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA