GÜNDEM

FESTİVAL’İN FİNALİ KATIRCILAR’LA YAPILDI

FESTİVAL’İN FİNALİ KATIRCILAR’LA YAPILDI

FESTİVAL’İN FİNALİ KATIRCILAR’LA YAPILDI
12-01-2015 19:36

Batman Belediyesi tarafından düzenlenen 5. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali, 5. günde de renkli konuklarıyla dikkat çekti.

Festivalin son günü Hüseyin Karabey’in “Were Dengê Min” filminin gösterimi yapıldı. Daha sonra 90’lı yıllarda Yönetmen Şerif Gören tarafından çekilen Kadir İnanır ve Halil Ergün gibi ünlü sanatçıların rol aldığı “Katırcılar” filmi izletildi. Filminin gösteriminden sonra sevenleriyle buluşun Kadir İnanır, filmi izlerken herkesin aklına Şırnak’ın Roboski ilçesinde yaşanan ve 34 insanın ölümüyle sonuçlanan olayın geldiğini belirterek “gerçek şu ki bu filmi çekerken çok zorluk çektik. Şimdi çekilen filmler kadar kolay değildi. Şimdi hiçbir yönetmen teknolojinin vardığı ileri düzeye rağmen Katırcılar filmi kadar iyi bir film çekemez. Katırcılar filmi bölgenin gerçekliğini konu almıştır. Bu nedenle filmin her dakikasında Roboski var. Doğrusu bu film Roboski katliamının gerçekliğidir. Roboski’de katledilen çocuklarla katırcılar filminin karakterlerinin kaderi birdir” dedi.

FESTİVAL, KONSERLE SONA ERDİ

6–11 Ocak tarihleri arasında başlayan 5. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali, ödül töreniyle son buldu. Festivalin son günündeki ödül gecesine HDP Şırnak milletvekili Faysal Sarıyıldız, Federal Kürdistan Kültür Bakanı Xalit Doski, ünlü sanatçı Kadir inanır, Julide Kural, Belediye Eş Başkanları Sabri Özdemir ve Gülistan Akel, DBP Eş Başkanı Mehmet Candemir, sivil toplum örgütleri temsilcileri ve sinemaseverler katıldı.

Jüri üyeleri, 5. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivalinde finale kalan 11 film arasında birinci, ikinci ve üçüncüyü seçti. Ödüle değer görülen “Avahiya Musirangan (Karınca Apartmanı), Dondurma, Fêkiya Bihuştê Hinar’ (Cennetin Meyvesi Nar) filmlerinin yönetmenleri ödüle değer görüldü. Kısa film, belgesel film, uzun metrajlı film ve panellerle 6 gün boyunca devam eden 5. Yılmaz Güney Kürt Kısa Film Festivali, Hasankeyf Orkestrası’nın verdiği görkemli konserle son buldu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA