GÜNDEM

VALİ, MOR KURYAKOS MANASTIRINI İNCELEDİ

Vali Azmi Çelik, Beşiri’ye bağlı Ayrancı Köyü’nde bulunan, bölgenin bilinen ilk manastırı olarak kabul edilen Mor Kuryakos Manastırında incelemelerde bulundu.

VALİ, MOR KURYAKOS MANASTIRINI İNCELEDİ
23-12-2015 19:53

Vali Çelik’e incelemeler sırasında Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, Kültür ve Turizm Müdür Vekili Mehmet İhsan Aslanlı ve Müze Müdür Vekili Vehbi Yurt eşlik etti. Köy Muhtarı Talat Aktaş ve köy halkı tarafından karşılanan Vali Çelik, restorasyon öncesi yürütülen temizlik çalışmaları ve manastırın tarihi hakkında yetkililerden bilgi aldı. Tarihi kaynaklarda Mor Kyriakos (Kuryakos) Manastırının 5. yüzyılda Mardin yöresinden gelen din adamı ve taş ustaları tarafından inşa edildiğini belirten yetkililer,  manastırın inşa tekniği açısından Mardin’deki Deyrül Zafaran Manastırı ile büyük benzerlik olduğunu ifade etti. Ayrıca Batman Müze Müdürlüğü tarafından 2012 yılında manastırda temizlik çalışmalarının başladığını ve bu çalışmaların 2016 yılında da devam edeceği belirtildi.

VALİ, DANALI KÖYÜ’NDEYDİ

Vali Azmi Çelik, Beşiri’ye bağlı Danalı Köyü’nü ziyaret ederek köyün ortaokulunda incelemelerde bulundu.

Ziyaret sırasında Vali Çelik’e, Vali Yardımcısı Şener Çağlar, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve Beşiri Milli Eğitim Müdürü Übeydullah Aydın eşlik etti. Sınıfları gezen Vali Çelik, öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra okulun yöneticileri ve öğretmenleriyle bir araya gelen Vali Yılmaz Çelik, okulun eğitim-öğretim faaliyetleri hakkında bilgi aldı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA