SİYASET

YSK NOKTAYI KOYDU

“Sandıklar Taşınmayacak”

YSK NOKTAYI KOYDU
04-10-2015 19:03

Doğu ve Güneydoğu’daki bazı seçim çevrelerinden gelen sandık birleştirme ve sandık taşıma taleplerini değerlendiren Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tartışmalara son noktayı koydu.

YSK, OY ÇOKLUĞUYLA REDDETTİ

YSK, 1 Kasım'da yapılacak milletvekili genel seçiminde, güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından gelen talepleri oy çokluğuyla reddetti. YSK’dan yapılan açıklamada”1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından talepler YSK'nın bugün yapılan toplantısında oy çokluğuyla reddedilmiştir” denildi.

BATMAN’DA 15 MAHALLEDE SANDIKLAR TAŞINACAKTI

İl-İlçe Seçim Kurulları tarafından YSK’ya yapılan başvurularda Batman’ın 15 mahallesi ile Şırnak’ın Cizre ilçesi, Mardin’in Nusaybin İlçesi ve Diyarbakır’da seçim sandıklarının taşınması talep edilmişti. Sandıkların taşınması talebi, il ve ilçelerdeki sivil toplum örgütlerinin de tepkisine yol açmıştı. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA