HALKIN SESİ

ŞİKÂYETÇİYİM

ŞİKÂYETÇİYİM

ŞİKÂYETÇİYİM
16-12-2020 14:53

 

Az gelişmiş ülkelerde bir ürün üstüne rekabetin temel konusu fiyattır. 
Gelişmiş ülkelerde ise ekonomiye konu olan ürünün rekabet konuları çok farklıdır. 

Fiyat en kaba rekabet konusu olmakla birlikte, daha incelikli ve aslında olması gereken rekabet konularından bir diğeri ise satış sonrası hizmettir. 
Bunların içinde servis hizmeti, garanti konusu en başta gelir. 

Mesele nedir? 
Lafı eveleyip gevelemeye gerek yok, mesele satın aldığım Honda marka araç ve garantisi olmasına rağmen garanti kapsamından çıkarılıp benden ücreti talep edilen arıza.
Daha da trajik olanı ben bir engelli olarak mağdur ediliyor ve engelli aracım garanti kapsamından çıkarılıp arızası ücretli olarak gideriliyor. 

Olayı takdirinize sunmak için baştan anlatmam gerekirse.
2016 yılında Honda Marka CRV model bir araç satın aldım. Aracı satın alırken aracın 150 bin kilometre ya da 6 yıla kadar garantili olduğu söylendi bana. 

Bir gün olsun garanti kapsamında herhangi bir arıza ve talebim olmadı. 
Ta ki bir ay öncesine kadar. Yolda arıza veren arabamı servise götürdüğümde ortaya çıkan üst kapak arızasına ilişkin önüme 25 bin liralık fatura konulunca şaşırmış ve aracımın arızasının garanti kapsamında neden karşılanmadığını sordum.

Garantinin arızayı karşıladığını, ama 13 servis bakımından 2 servis ve bakımı aksattığım için garantinin bozulduğunu, bu ve benzer hiçbir arızanın karşılanmayacağı cevabını aldım.
11 servis ve bakım hizmetini aldığı Diyarbakır merkezli servis birimi her ne kadar bana yardımcı olmak için Honda’nın genel merkezini aradıysa da maalesef olumsuz cevap aldı.

Honda gibi bir markanın gözümüzde ve medyada büyüttüğümüz böylesi bir markanın bir engelli olarak bana reva gördüğü bu aymazlığı görmezden gelmek mümkün mü?
Aymazlık diyorum çünkü olan biteni görmezden geliyor, aymazlık diyorum çünkü farkında değil ya da küçük hesapları farkındalığın önüne koyuyor.

Honda mağdur ettiği müşterisinin engelli olduğunu biliyor ama bilmezden geliyor. 
Honda bir engelli olarak Batman’da ikamet ettiğimi ve Batman’da Honda’nın servis ve bakım hizmeti veren bir biriminin olmadığını biliyor ama bilmezden geliyor.

Honda bir engelli olarak 13 servis ve bakım döneminden 11’inde üşenmeyip aracımı her defasında bulunduğum ilden kalkıp başka ile götürdüğümü biliyor ama bilmezden geliyor.

Honda web sitesinde istediği kadar “İnsan için mühendislik” desin, bireye saygı, inisiyatif, güven desin istediği kadar kallavi sözler ve cümlelerle sitesini bezesin, yaşadığım olay tek başına hepsinin hükmünü boş çıkarır yalan sıfatına sokar.

Son olarak 3-4 defa mail attığım ve bant kaydı işkencesine rağmen 3-4 defa telefonla ulaştığımda “size döneceğiz” denmesine rağmen hala bana dönülmemiş hala mağduriyetim giderilmiş değil.

Bu konuda bütün hukuk yollarına başvuracağımın bilinmesini isterim.

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA