EĞİTİM

ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLER, BATMAN’DA TELAFİ EĞİTİMİ ALIYOR

Şırnak’ta sokağa çıkma yasakları nedeniyle eğitime devam edemeyen bin 700 üniversite öğrencisi, Batman Üniversitesi’nde telafi eğitimi alıyor.

ŞIRNAKLI ÖĞRENCİLER, BATMAN’DA TELAFİ EĞİTİMİ ALIYOR
03-06-2016 19:03

Batman Üniversitesi Ä°ktisadi Ä°dari Bilimler Fakültesi Dekan Vekili Yardımcı Doç. Dr. Hamza ÅžimÅŸek, 22 sınıfta bin 700 öÄŸrencinin telafi eÄŸitimi aldığını belirterek “Erkek öÄŸrenciler özel bir yurtta, kız öÄŸrenciler ise kız yurtlarında kalıyor. Bütünlemelerimiz bitiyor, kendi öÄŸrencilerimiz Batman’dan ayrılacak. Biz 5 hafta boyunca Şırnak Üniversitesi öÄŸrencilerimizi burada ağırlayacağız” dedi.

“BURADAÄ°YÄ° AÄžIRLANIYORUZ”

Şırnak Üniversitesi Ä°ktisadi Ä°dari Bilimler Fakültesi ÖÄŸretim Görevlisi Doç. Dr. Ä°brahim Halil Sugözü ise “Ä°lk defa Türkiye’de bir üniversite baÅŸka bir üniversiteye misafir oluyor. Ä°sterdik ki bu güzel bir sebepte olsun ama maalesef olumsuz ÅŸartlardan dolayı bu durum yaÅŸanıyor. Şırnak’ta sokaÄŸa çıkma yasağı ilan edildikten sonra eÄŸitime bir süre ara verdik. Batman Üniversitesi, bize kapılarını açtı. Burada en iyi ÅŸekilde ağırlanıyoruz” dedi.

HIZLANDIRILMIÅž BÄ°R PROGRAM UYGULANIYOR

Operasyonlar ve sokaÄŸa çıkma yasakları nedeniyle eÄŸitime devam edemeyen ve Batman’da telafi eÄŸitimi alan Şırnak Üniversitesi’nden bin 700 öÄŸrenci için hızlandırılmış ders programının uygulandığı belirtildi. (

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA