GÜNDEM

EZİDİLER 100 YIL SONRA DEDELERİNİN KÖYÜNDE

EZİDİLER 100 YIL SONRA DEDELERİNİN KÖYÜNDE

EZİDİLER 100 YIL SONRA DEDELERİNİN KÖYÜNDE
28-08-2014 20:18

Irak’ın Musul kentine bağlı Sincar bölgesinden IŞİD'in saldırıları sonucu kaçarak Beşiri ilçesine bağlı Kurukavak köyüne yerleşen ezidiler, 100 yıl sonra büyük dedelerinin köylerini görmenin heyecanını yaşadıklarını söyledi.

1915 yılında Güneydoğu ve Doğu’da yaşanan Ermeni meselesi ve akabindeki olaylar nedeniyle büyük dedelerinin kaçarak Sincar bölgesine göç ettiğini belirten ezidiler, 100 yıl sonra yine aynı olayla karşılaştıklarını ve bu kez ata yadigarı topraklara IŞİD tehdidi nedeniyle kaçarak geri döndüklerini söyledi. Hüznü ve mutluluğu bir arada yaşadıklarını belirten ezidiler, "Bir çok yakınımız IŞİD çetelerinin eline düştü. Çoğu katledildi. Her şeyimizi bırakarak buraya geldik. Atalarımızın 100 yıl önce terk ettiği topraklara yine bir katliamdan kaçarak geldik. Zor şartlar altında yaşıyoruz ama hiç olmazsa ölüm korkumuz yok" dedi.

Kurukavak köyündeki akrabalarının yanına yerleşen 20 ezidi aile, boş evleri temizleyerek oturulacak hale getiriyor. Batman ve Beşiri belediyeleri ile Beşiri Kaymakamlığı'nın desteğiyle evlerin cam ve kapıları takılırken, ezidiler de evlerinin bahçelerini temizliyor. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA