Sokakta Spor Şenliği başladı: Mahalleler sporla buluşuyor

Sokakta Spor Şenliği başladı: Mahalleler sporla buluşuyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, “Koş, Oyna, Paylaş: Sokakta Spor” sloganıyla başlattığı Sokakta Spor Şenliğiyle spor alanlarına erişimi kısıtlı mahallelerde yaşayan çocuk ve gençleri sokaklarda sporla buluşturarak hem fiziksel aktiviteyi teşvik ediyor hem de sosyal dayanışmayı güçlendiriyor.

Büyükşehir Belediyesi, havaların ısınmasıyla birlikte çocuklar ve gençler için sokakları sporla buluşturan yeni bir etkinlik serisini hayata geçirdi. “Koş, Oyna, Paylaş: Sokakta Spor” sloganıyla başlatılan Sokakta Spor Şenliği, yüzlerce çocuğa eğlence ve hareket dolu bir gün yaşattı.

Sosyal bağları güçlendiren buluşma

Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı öncülüğünde düzenlenen etkinlikler, özellikle spor alanlarına erişimi kısıtlı mahallelerde yaşayan çocuk ve gençlere ulaşmayı hedefliyor. Bu yönüyle etkinlikler, yalnızca fiziksel aktiviteyi teşvik etmekle kalmıyor; aynı zamanda sosyal bağları güçlendiren bir buluşma noktasına dönüşüyor.

Mahalle ölçeğinde spor kültürünün güçlendirilmesi, çocuk ve gençlerin sporla buluşturulması, sosyal dayanışmanın artırılması ve yetenekli sporcuların keşfedilmesinin de hedeflendiği çalışma sayesinde spor, yalnızca tesislerde değil mahallelerin içinde de yapılabilir hale geliyor.

İlk durak Ben û Sen

Özellikle mahallelerde spor erişimini artırmayı hedefleyen ve gelenekselleşen etkinliklerin startı bu yıl Yenişehir ilçesine bağlı Ben û Sen Semti’nde verildi. Sporun sadece tesislerde değil, her yerde yapılabileceğini gösteren etkinlik, 6-14 yaş arası çocuklar ile 15-25 yaş arası gençleri kapsıyor.

Sokaklar oyun alanına dönüştü

Şenlik alanına kurulan portatif platformlar sayesinde çocuklar ve gençler; futbol, basketbol, voleybol, masa tenisi ve badminton gibi branşlarla buluştu. Sadece fiziksel aktiviteyle sınırlı kalmayan etkinlikte; şişme tırmanma duvarı, trambolin, akıl-zeka oyunları atölyeleri ile ritim ve müzik aktiviteleri ilgi gördü.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ