HALKIN SESİ

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...

SONSÖZ SENDE...
05-07-2015 19:35

MAHMUT KURT (SAĞLIK MAHALLESİ MUHTARI)

15 bin nüfuslu Sağlık Mahallesi’nde taziye evi sıkıntısı yaşanıyor. Bütün kaynaklarımız var ama taziye evi inşa edebileceğimiz yer yok. Belediyenin bu konuda desteğini bekliyoruz. Batman’da doğalgaz çalışmaları hızla sürüyor. En ücra mahallelerde bile doğalgaz tesisatı kuruluyor ama Sağlık Mahallesi’nde doğalgazdan eser yok. Bu mahallede halen elektrikli ısıtıcılar ve kömür sobaları kullanılıyor. Bu da çevre kirliliğini tetikliyor. Yol çalışmaları sırasında sokaklara epey şekil bozuklukları, düzensizlikler ortaya çıktı. Araçlar bu rampalardan çıkamıyor. Bazı araçların altı, bu rampalara çarpıyor. Sokaklarımızın bakımdan geçirilmesini istiyoruz. Sokaklarımız akşamları karanlıkta kalıyor. Hırsızlık da, uyuşturucu satışları da bu duruma bağı olarak artıyor.  Kentin en sorunlu trafoları Sağlık Mahallesindedir. Bazen günlerce karanlıkta kalıyoruz. Gelecek kış mevsimi için DEDAŞ’ın şimdiden çalışma yapmasını istiyoruz. Mahallemize çocuk parkı yapılmasını istiyoruz.

SALİH ÇETİNKAYA (KORİK MAHALLE MUHTARI)

16 bin nüfuslu 4 bin 248 seçmeni bulunan mahallemizde henüz bir sağlık ocağı yok. Mahallemize sağlık ocağının yapılması şarttır. Mahalle sakinleri yaşadıkları en küçük sağlık sorunlarında bile diğer mahallelere gitmek zorunda kalıyor. Mahallemiz yeni bir mahalle olduğu için henüz köy görünümündedir.  Mahallemize bir an önce imarın girmesi gerekiyor. Yeni bir mahalleyiz mahallemizde yeşil alan yok. Apartmanlarda sıkışıp kalan ailelerin oturup dinleneceği yeşil alanların bir an önce yapılması lazım. Ayrıca çocuklarımızın oynayacağı park alanı yok. Yetkililerden ricamız mahallemize çocuk parkları kazandırılsın. Mahallemiz yeni bir mahalledir. Henüz imar problemi bitirilmemiş, alt yapı sorunu, park sorunu ve daha birçok sorunu bulunuyor. Ancak, yeni bir mahalle olduğumuz ve coğrafi konumuzda uygun olduğundan dolayı kentsel dönüşüme açık bir mahalleyiz. Sorunların çözümü konusunda yetkililerden duyarlılık bekliyoruz.


İsmet Demir (Güneykent Mahalle Muhtarı)


Güneykent, 2 bölüme ayrılmıştır. 1. bölge asrı mezarlıktan önce olan kısım, 2. bölge asri mezarlıktan sonra olan kısımdır. 1. bölgede sıkıntı yok fakat 2. bölgede sağlık, eğitim, yol, altyapı gibi sorunlarımız var. Yetkililerden bu bölgemize gerekenlerinin yapılmasını istiyoruz. Çocuklarımız her gün yaklaşık 3 kilometre yol yürüyüp, Çamlıca Mahallesindeki Necat Nasıroğlu Okuluna gidiyorlar. Yetkililerden yeni bir okul istiyoruz. İbadetimizi yapacak bir camimiz bile yok. 7 bin 500 nüfuslu mahallemizde cami yapılmasını istiyoruz. Taziye evimiz 3105 sokaktadır. Belediyenin bize verdiği arsa üzerinde yapımı devam etmektedir. Fakat eksikliklerimiz var. Bunları da tamamlamaya çalışıyoruz. Hayırseverlerden de destek bekliyoruz.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA