HASANKEYF

Tandoora, büyük bir iddiayla açıldı

Tandır yemeklerinde Batman’ın yıldızı parlayacak... Tandoora Cafe&Restoran, Batman’ın Hasankeyf İlçesi’nde kapılarını yerli ve yabancı turistlere açtı.

Tandoora, büyük bir iddiayla açıldı
13-10-2023 15:30
13-10-2023 15:33
BATMAN

YÖREYE ÖZGÜ MİMARİ BİNADA HİZMET VERİYOR

12 bin yıllık tarihi Hasankeyf’in yeni yerleşkesinde yöreye özgü mimari yapıda kapılarını açan Tandoora, Dicle Nehri manzarasında konuklarını ağırlamaya başladı. Tandoora’nın mutfağı, dünyanın farklı ülkelerinde görev yapan Şef Fatih Dilek’e emanet.

TÜRK VE DÜNYA MUTFAĞI BİR ARADA

İlk etapta 8 personelle hizmet verecek olan Tandoora’da dünya mutfağı, Türk mutfağı, Güneydoğu’ya özgü yemek ve tatlılar hazırlanıyor. Güneydoğu’nun coğrafi işaretli ürünlerinin kullanılacağı işletmede, Kozluk tuzu, Hasankeyf inciri, Gercüş üzümü, Sason çileği gibi yörenin lezzetlerine de yer veriliyor. Kadim toprakların önemli unsuru olan tandır geleneğinden yola çıkarak tandırda et ve balık yemeklerinin hazırlandığı Tandoora, Güneydoğu’yu gezen turistlerin de ilgi odağı olma konusunda iddialı.

HEDİYELİK EŞYALAR DA BULMAK MÜMKÜN

Tandoora, cafe ve restoranda hediyelik eşya mağazası da hizmete girdi. Hediyelik eşya mağazasında yöreye özgü hediyelik eşyalar, Batman ve Güneydoğu’nun farklı illerinde kadınların el emeği göz nuru ürünler satışa sunuldu. Kadınlar tarafında üretilen ürünlerin satılacağı Tandoora’da kadın emeği desteklenecek. Hasankeyf Festivali ile birlikte konuklarını ağırlamaya başlayan Tandoora, haftanın 7 günü kahvaltı, yemek, aperatif yiyecekler, tatlılar, şerbetler, soğuk ve sıcak içeceklerle hizmette olacak.

TANDIR LEZZETLERİNDE BATMAN’IN YILDIZI PARLAYACAK

Açılış programında konuşan İşletme Ortaklarından Emine Tuncer Arık Tuncer “Gastronomi, dünyanın parlayan turizm sektörlerinden biri oldu. Önceki sene Hasankeyf’te bu kapsamda tandır festivali düzenledik. Ancak bir tandır restoranımız yoktu. Buna öncü olmak adına Tandoora’yı açtık. Tandır lezzetlerini tüm dünyaya tanıtmak, Batman ve Hasankeyf’in bu konuda yıldızı parlatmak istedik. Tandır yemeklerinin yanında Türk ve Dünya mutfağından onlarca çeşit yemekler, eşi benzeri bulunmayan kahvaltı menülerimiz, tatlı çeşitleri ve yöresel lezzetleri de bulabileceksiniz. Eğitim odamız ve VIP odamız da hizmette olacak. Usta eğitici şefimiz Fatih Dilek ile bölge kadınlarına ve gençlerine yönelik eğitimler düzenleyeceğiz” dedi. (Ömer Türkan)

 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA