EĞİTİM

Tanrıseven, İngiltere’de Türkiye’yi anlattı

Kırklareli Vali Yardımcısı Batmanlı Hemşerimiz Dr. Hasan Tanrıseven, İngiltere’nin en prestijli üniversitesinde Türkiye’yi anlattı.

Tanrıseven, İngiltere’de Türkiye’yi anlattı
09-06-2023 13:42
09-06-2023 13:43

Dr. Hasan Tanrıseven, İngiltere’nin St Andrews Üniversitesinde Türkiye’yi anlattı. Tanrıseven, Türkiye’nin bir enerji üssü olabileceğini kaydetti. Geleceği finanse etmek konulu konferansa katılan Tanrıseven, Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki enerji ilişkilerini konu alan posteri uygun görülerek St Andrews Üniversitesinde sergilendi. Türkiye’nin Azerbaycan gazını TANAP projesiyle Avrupa’ya taşıdığını belirten Tanrıseven, Bakü-Tiflis-Ceyhan petrol boru hattının yanı sıra Irak petrolünün de Ceyhan’dan dünyaya pazarlandığını kaydetti.

Doğu Akdeniz’deki doğal gaz rezervlerinin de önemli bir potansiyeli bulunduğunu belirten Tanrıseven “Türkiye, enerji ihtiyacı bulunan Avrupa ülkeleri ile doğalgaz ve petrol açısından zengin bölgeler arasında köprü rolü oynayabilir. Pivot konumda olan Türkiye’nin enerji üssü olması halinde Türkiye ve Avrupa ülkeleri arasındaki ilişkiler güçlenecek, ticaret hacmi artacaktır” dedi. (Bayram Ayhan)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA