GÜNDEM

TAŞIMA ÖNCESİ SON İNCELEME

Hasankeyf’in, Ilısu Baraj Suları altında kalacak olması nedeniyle taşınabilecek tarihi eserler Yeni Yerleşkeye taşınırken, taşınamayacak eserlerin ise yerinde korunup restore edilmesi için çalışmalar sürüyor.

TAŞIMA ÖNCESİ SON İNCELEME
05-08-2018 19:50

 

ESERLER, DÜNYANIN GÖZÜ ÖNÜNDE TAŞINIYOR

Dünyada ilk defa denenen bir yöntemle tarihi Hasankeyf’ten Yeni Hasankeyf Yerleşkesine taşınan Zeynelbey Türbesinden sonra gözler bu kez Artuklu Hamamına çevrildi. Tarihi Hasankeyf’te bulunan Artuklu Hamamı, bu gün yeni yerleşkeye taşınacak.

TAŞINAMAYACAK ESERLER, KORUNACAK

Vali Ahmet Deniz, yeni Hasankeyf Yerleşkesi Arkeopark Alanına taşınacak olan Artuklu Hamamı için yürütülen çalışmaları inceledi.

VALİ, BRİFİNG ALDI

Taşınma işlemlerini gerçekleştirecek firma yetkilileri ve DSİ yöneticileriyle bir araya gelen Vali Deniz, Hasankeyf'te taşınacak tarihi eserlerle ilgili yürütülen çalışmalar hakkında brifing aldı. Tarihi Artuklu Hamamının bulunduğu alana geçen Vali Deniz, çalışmaları inceledi.

YENİ HASANKEY’E ZİYARET

Hasankeyf Kaymakamlığını ziyaret eden Vali Deniz,  Kaymakam Faruk Bülent Baygüven'den ilçede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra Yeni Hasankeyf Yerleşkesinde yapımı tamamlanan konutlarda incelemelerde bulundu. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA