GÜNDEM

AKAT, KURTALAN’DA TAZİYE ZİYARETLERİNE KATILDI

AKAT, KURTALAN’DA TAZİYE ZİYARETLERİNE KATILDI

AKAT, KURTALAN’DA TAZİYE ZİYARETLERİNE KATILDI
17-10-2014 18:42

HDP Milletvekili Ayla Akat Ata, Siirt’in Kurtalan ilçesinde Kobanê'ye destek eylemlerine yapılan saldırıda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı ziyaretinde bulundu.

Saldırıda yaşamını yitiren Mehdi Erdoğan, Necmettin Çelik ve Yusuf Çelik'in ailelerini ziyaret ederek başsağlığı dileyen Akat, daha sonra olaylarda yaralanan Cihan Talan, Bedriye Yılmaz ve Hikmet Baydan’ı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Yapılan ziyaretlerden sonra HDP’li Ayla Akat Ata, DBP İlçe Örgütü tarafından yapılan açıklamaya katıldı.

KOBANÊ’NİN BATMANLA NE ALAKASI VAR DİYECEĞİNİZE…

Basın açıklamasında konuşan Akat Ata "Başta Türkiye Cumhuriyeti devleti, Temmuz 2012'den bu yana belli statükolar, Katar, Arabistan bu güçleri Rojava devrimini boğmak için bu güçleri desteklediler. Olup bitenlere seyirci kalacağımızı düşünenlere cevabımız her yer Kobanê her yer direniş dedik. HDP çağrısından önce çıkıp televizyonlara Kobanê'nin Diyarbakır, Batman, Siirt'le, Türkiye ile ne alakası var diyeceğinize, Kobanê Kürtlerin bir parçasıdır diyecektiniz, PKK ile IŞİD aynıdır diyeceğinize, IŞİD bir terör örgütüdür, tecavüzcüdür, katliamcıdır, devletlerarası bir organizasyondur diyecektiniz” şekilde konuştu.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA