GÜNDEM

TRAFİK POLİSLERİ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

TRAFİK POLİSLERİ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK

TRAFİK POLİSLERİ, ÖĞRENCİLERLE BULUŞMAYA DEVAM EDECEK
22-01-2015 17:50

Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, 2014–2015 eğitim-öğretim döneminde okulları ziyaret ederek öğrencilere trafik kuralları konusunda seminerler düzenledi. Bilgilendirici seminerlerin, ikinci yarı yıl döneminde de devam edeceği belirtildi.Trafik Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada “ekiplerimiz, 2014–2015 eğitim ve öğretim yılının 1. döneminde Karayolu Trafik Güvenliği Stratejisi ve Eylem Planı kapsamında okulları ziyaret etti. Başta çocuklar olmak üzere, her gün trafiğin içerisinde yer alan anne-baba ile aile bireylerinin, trafik güvenliğine yönelik farkındalıklarının arttırılması, çocuklara şimdiden trafik duyarlılığı kazandırılması, trafik kurallarının sadece araç sürücüleri için değil herkes için var olduğu bilincinin yerleştirilmesi amacıyla okullarda seminerler düzenledik” ifadeleri kullanıldı.

EMNİYET KEMERİNİN ÖNEMİNİ ANLATTIK

Okullara gerçekleştirilen ziyaretlerde emniyet kemerinin önemi, trafik ışık ve levhalarına uyma, okul servis araçlarında yapılması gereken hal ve hareketler, kavşaklarda güvenli geçiş yöntemleri, araç sürücülerinin seyir halinde iken cep telefonu ile görüşme yapmalarının sakıncaları gibi konularda sunum, video ve canlandırma teknikleri ile eğitimler verildiği belirtildi.

İKİNCİ DÖNEM DE DEVAM EDECEK

Yapılan açıklamada 2014–2015 eğitim ve öğretim yılının 2. döneminde öğrencilerde trafik bilincini en üst seviyeye çıkarmak amacıyla eğitim faaliyetlerine devam edileceği belirtildi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA