SPOR

Türkiye Boks Milli Takımı Paris 2024 Olimpiyatları'na 10 Sporcuyla Hazırlanıyor

Türkiye Boks Milli Takımı, Paris 2024 Olimpiyatları'na 10 sporcuyla hazırlanıyor. Milli Takım yetkilisi Eyüp Gözgeç, kadınlar ve erkeklerden oluşan takımın hedeflerini açıkladı.

Türkiye Boks Milli Takımı Paris 2024 Olimpiyatları'na 10 Sporcuyla Hazırlanıyor
28-03-2024 11:39

Ankara Eyüp Gözgeç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin olimpiyatlara 4 kadın ve 3 erkek olmak üzere toplam 7 kota aldığını belirtti. Gözgeç, bu sayının 10'a yükseleceğine inandıklarını söyledi.

Mayıs ayında Tayland'da yapılacak son kota müsabakalarına 2 kadın ve 4 erkek sporcuyla katılacaklarını belirten Gözgeç, Paris 2024'e en az 10 sporcuyla gitmeyi planladıklarını söyledi. Gözgeç, kadınlarda dünya sıralamasında birinci olduklarını ve altın madalya favorisi sporcularının bulunduğunu ifade etti.

Ayrıca, Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da nisan ayında düzenlenecek Avrupa Boks Şampiyonası'na da katılacaklarını belirten Gözgeç, Avrupa şampiyonluğuna aday olduklarını ve bu şampiyetin önemli bir turnuva olacağını söyledi.

Ancak, boks branşının Los Angeles 2028 Olimpiyat Oyunları'nda olmama ihtimaline dikkat çeken Gözgeç, Uluslararası Boks Birliği (IBA) ile Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) arasındaki gerginliğin devam ettiğini ve boksun 2028 olimpiyatlarında olmaması durumunda yeni bir oluşumun gerekeceğini belirtti.

Son olarak, Gözgeç Türkiye'nin 2024 Üst Minikler Avrupa Boks Şampiyonası'na ev sahipliği yapacağını müjdeledi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın boks sporuna verdiği destekten dolayı teşekkür etti. .

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA