EĞİTİM

GOLD GYM UYARDI!

“Ramazan’da ağır egzersizler yapmayın”

GOLD GYM UYARDI!
22-06-2015 20:06

Batman Gold GYM Antrenörü Ömer Sürme, Ramazan Ay’ında spor yapan vatandaşları uyardı. Sürme “Ramazan ayında ağır idmanlar yapılmamalı çünkü vücut gün içinde su kaybediyor ve bu oran kasların erimesine neden olabiliyor” dedi.

İFTARI İKİ ÖĞÜNE BÖLÜN

Sıcak yaz günlerine denk gelen Ramazan Ay’ında spor yapan vatandaşlara önemli tavsiyelerde bulunan Gold GYM Antrenörü Ömer Sürme, oruç nedeniyle uzun süre aç kalındığından metabolizma hızının düşeceğini söyledi. İftar zamanı vücuda bir anda besin yüklemenin doğru olmadığına da dikkat çeken Sürme “İftarda vücudunuza bir anda besin yüklemesi yapmayınız. İftarı 2 öğüne bölün, sahura kadar da 2 ara öğün gerçekleştirin bu yavaşlayan metabolizmanıza yardımcı olacaktır. Mutlaka sahura kalkılmalı, sahurda peynir, yumurta, yoğurt gibi hafif besinler tüketilmelidir” dedi.

ÜYELERİMİZ, YAŞAM STANDARTLARINA GÖRE ANTRENMAN YAPIYOR

Sürme, Ramazan’da ağır spor yapanları da uyararak “Ramazan’da ağır idmanlar yapılmamalı çünkü vücut gün içerisinde sıvı kaybı oluştuğu için %3 lük su kaybında bile kas gücümüzde %12 azalma meydana gelebiliyor. Biz üyelerimize günlük yaşam standartlarına göre beslenme programlarını ve antrenman programlarını hazırlayıp ona göre yönlendirme yapıyoruz. Sizler de antrenörlerinizden bu tür profesyonel destekler alın” ifadelerini kullandı.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA