YAŞAM

Üniversite Diş Sağlığı Merkezi 4 ay sonra hizmette

Vali Ekrem Canalp, Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi bünyesinde hizmet verecek olan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

Üniversite Diş Sağlığı Merkezi 4 ay sonra hizmette
28-02-2024 14:34
28-02-2024 14:37
BATMAN

Batman Üniversitesi Merkez Kampüste yer alan Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde inceleme yapan Vali Canalp, teçhizat montajının yapıldığı poliklinik odalarını incelerken, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İdris Demir’den bilgi aldı. Fakülte Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Veysel Eratila “Üniversitemiz merkez kampüsü rektörlük binası giriş katında poliklinik yapımına başlandı. İlk olarak sağlık bakanlığından ön izin alındı ve inşaat sürecine başlandı. Merkeze ait inşaat çalışmaları tamamlandı ve cihazların montajı ile yerleşimi konusunda da işlemler büyük oranda tamamlandı. Merkezimizde bulunan Radyoloji ünitesinin cihazları alındı ve odalara yerleştirildi. Kullanıma açılması için gerekli olan Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK)’e başvuruldu ve bir ay içerisinde belgenin alınması beklenmektedir. Sonraki aşamada Sağlık Bakanlığından ruhsat alımı çalışmaları yapılacak ve son olarak SGK ile protokol aşamasına geçilecek. Protokol imzalandıktan sonra hasta bakımına başlanabilecek” dedi.

4 AY SONRA HİZMETTE OLACAK

Fakültede tüm branşlarda uzman hocanın görev yapacağını belirten Eratila “Batman Üniversitesi Diş Hekimliği Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi hizmet vermeye başladığında şehrimizde sevk edilen branş kalmayacaktır. 3–4 ay gibi bir süre içerisinde merkezimizin hizmet vermesi öngörülmektedir. Sağlık Bakanlığına bağlı olan 720 yataklı hastanenin yanında yapılması planlanan ana binamızın da proje çalışmaları tamamlandı, Sağlık Bakanlığından ön izinler alındı. Bu yıl ihale sürecinin tamamlanıp temel atılması planlanıyor” dedi.


HABER: Yasin Emrak

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA