GÜNDEM

UPSED’’DEN ÜST DÜZEY TEMAS

Psiko-Sosyal ve Eğitim Derneği (UPSED), Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Ankara Saha Ofisi’nin, Türkiye’nin çeşitli illerinden gelen sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımı ile gerçekleştirdiği toplantıya katıldı.

UPSED’’DEN ÜST DÜZEY TEMAS
18-12-2019 20:40

 

MÜLTECİLERİN HAKLARI KONUŞULDU

Türkiye’de hassas durumda olan sığınmacı ve mülteciler ile ilgili koordinasyon, koruma ve yönlendirme işleyişine dair düzenlenen çalıştaya Batman’ı temsilen UPSED Başkanı Veysel Yıldız ve Yönetimi katıldı. Ankara da gerçekleştirildi. Toplantıda, mülteci tanımı, hakları ve yükümlülükleri, mülteci koruması (geri gönderme, toplumsal cinsiyete dayalı şiddet, çocuk koruması vb.), hizmetlere erişim (Milli Eğitim Müdürlükleri, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Müdürlükleri, Sağlık Müdürlüğü, Göç İdareleri Hizmetleri), BMMYK Nakdi Yardımları, BMMYK Yetkinlik Programları, BMMYK Eğitim Hizmetleri, sahadaki iyi uygulamalar, özel ihtiyaç sahiplerinin belirlenmesi, yönlendirme işleyişi konuları ele alındı. Ankara Ofisi Saha Müdürü Akif Atlı ile görüşen UPSED Batman Heyeti, ilimizdeki sığınmacıların sorunlarını aktardı.

EZİDİ RAPORU HAZIRLAYACAKLAR

Kentteki Suriyeli ve Afgan Sığınmacılar ile Ezidilerin durumuna ilişkin görüş bildiren Yıldız, talep üzerine hazırladığı Ezidilerin Sorunları Raporunu BMMYK’ya göndereceklerini söyledi. Kendileri bizlerin her zaman yanında olduğunu belirterek çalışmalarımıza destek olacakları belirtti. Yıldız “Mültecilerin durumlarının iyileştirilmesi ve sorunlarının çözümü için görüşü, önerisi olan herkesi UPSED’le iletişime geçmeye çağırıyoruz” dedi.

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA