GÜNDEM

VALİ, SAKATATÇILARLA GÖRÜŞTÜ,

Batman Valisi ve Belediye Başkan Vekili Hulusi Şahin, sektör buluşmaları kapsamında İkiztepe Köyü yakınlarında bulunan İvme Et Entegre Tesislerinde sakatatçı esnafıyla bir araya geldi.

VALİ, SAKATATÇILARLA GÖRÜŞTÜ,
13-10-2021 09:59
13-10-2021 10:14
BATMAN

SAKATATÇI ESNAFI YER İSTEDİ

Sakatatçı Esnafı Mehmet Şerif Rüzgar ve Turan Songur, yaşadıkları sorunlar hakkında Vali Şahin’e bilgi verdi. Rüzgar ve Songur, ortalama 50 sakatatçı esnafına Batman’da modern ve hijyen yer yapılmasını istedi.

YAPTIĞIMIZ BİNALARIN KULLANILMASINI İSTİYORUZ

Esnafın sorunlarını dinleyen Vali Şahin “Sakatatçıların tek bir yerde toplanması tabi daha iyi.  Bir yerde kıyafet, ayakkabı satılıyor, bir yerde sakatat satılıyor, Batman’a dışarıdan gelenler için de iyi bir imaj değil. Milyonlarca para harcayarak yaptığımız yerler var. Tilmerç Mahallesinde semt pazarı yaptık, Tabla Başı ve Alo Tevşo’da yer yaptık ama esnaf girmiyor. Buralara esnaf girmez ise sakatatçılar esnafına tahsis edebiliriz. Her halükarda ya tabla başında ya da Alo Tevşo’da bir bölümü sakatatçı esnafımıza verebiliriz. Tilmerç Mahallesinde kapalı semt pazarı yapıyoruz. Burayı da isterseniz size tahsis edebiliriz. İstediğiniz şekilde düzenleyebiliriz. Kim Tilmerç’te olacak, kim Alo Tevşo’da oyacak, bunu kendi aranızda çözmeniz lazım. Bizim de derdimiz ne? Yaptığımız binalar kullanılsın istiyoruz. Bunlar hep kamu kaynağı ile yapılan yerler. Sizin, bizim vergilerimizden toplana paraları kullanıyoruz. Yaptığımız iş, bir anlam ifade etsin. Alo Tevşo’ya çok modern bir yaptık ama esnaf çatıdan, kapıdan şikâyet ediyor. Güneşte, açıkta, naylon altında tezgâhta satış yaparken Al Tevşo Pazarını yaptığımızda bizi takdir edeceğine, tenkit ediyor” dedi.

KIRMIZI ET DENETİMLERİMİZ İYİ GİDİYOR

Batman’da kırmızı et denetimlerinin iyi gittiğini belirten Vali Şahin “Kırmızı et süreciyle alakalı anlaşılan belli bir oranda iyi gidiyor. Denetimlerimiz bir günlük saman alevi gibi olmayacak, yoğun ve sıkı şekilde devam edecek. Emniyet Müdürümüz burada gerekirse size polis desteği verecek. Bu bir halk sağlığı sorunu olduğu için adli bir süreç de söz konusu olabilir. Batman’da tarım Müdürlüğü ve Belediye Zabıtamızın, kaçak et kesimi yapılan yerleri sık sık denetlemeleri için talimat verdik. Gerekirse yıkın, kırın, burayı yıkacaksın dedik. Bu gayri resmi yerleri kapattığımız zaman oluşması geren mekanizma kurulacak. Kaçak kesim yerlerini bozup, doğu istikamete doğru getireceğiz işi” dedi. 

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA