GÜNDEM

VALİLİK, “DONARAK ÖLDÜ” HABERİNE AÇIKLIK GETİRDİ

“YAPILAN HABER, GERÇEĞİ YANSITMIYOR”

VALİLİK, “DONARAK ÖLDÜ” HABERİNE AÇIKLIK GETİRDİ
05-01-2016 21:48

Valilik, Balpınar’da ikamet eden Suriyeli Faris Hıdır Ali bebeğin donarak öldüğüne ilişkin yapılan haberlere açıklık getirdi. Konuya ilişkin yapılan açıklamada, yerel ve ulusal basın temsilcileri tarafından yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
BEBEĞİN DONARAK ÖLDÜĞÜ İLERİ SÜRÜLMÜŞTÜ
Bazı yerel gazete ile ulusal ajanslarda yer alan haberde, Batman merkeze 5 kilometre uzaklıkta bulunan Balpınar Beldesinde çadırda hayatını sürdüren Suriyeli ailenin 4 aylık bebekleri Faris Hıdır Ali’nin donarak öldüğü iddiaları yer aldı. Kısıtlı imkânlarda yaşam mücadelesi veren Suriyeli mültecilerin ısınma problemi çektiği ve çadırı ısıtamayan bir ailenin bebeklerinin ise donarak öldüğü ileri sürüldü.
“BEBEK, 2 AY ÖNCE ÖLMÜŞTÜ”
Bazı internet sitelerine ve gazete manşetlerine düşen haber, Valilik ve Balpınar Belediyesi tarafından yalanlandı. Valilik, Suriyeli ailelerin her türlü ihtiyacının karşılandığını belirtirken, Balpınar Belediyesi de sosyal medya hesabından konuya açıklık getirdi. Yapılan açıklamada “Suriyeli bir ailenin 4 aylık bebeğinin soğuktan donduğu ileri sürülmüş. Bu çocuk iki ay önce hayatını kaybetti. Şimdi haber yapıyorlar, bu haber asılsızdır. Haberi yapanları kınıyoruz” denildi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA