ESNAF HABERLERİ

Vatandaş, ince eleyip sık dokuyor

Batmanlı pazarcılar, yerli ürünlerin çıkmasıyla beraber fiyatlarda düşüşün yaşandığını dile getirdi. Havaların ışımasıyla beraber yerli ürünlerin çıkmaya başladığını belirten pazar esnafı, önümüzdeki günlerde fiyatların daha da düşeceğini söylüyor.

Vatandaş, ince eleyip sık dokuyor
24-04-2024 15:20
24-04-2024 15:22

Batman ’da tavan yapan sebze ve meyve fiyatları, yerli ürünün piyasaya çıkmasıyla birlikte düşüşe geçti. Geçen hafta 10TL olan salatalık, bu hafta 8TL oldu.

ÜRÜNLERDEKİ FİYAT DÜŞÜŞÜ PAZARA BİRAZ CANLILIK GETİRDİ

Pazar esnafı “Bundan bir ay öncesine kadar her şeyin fiyatı tavan yapmıştı. Bu durumdan biz de etkilendik. Hiç iş yapamıyorduk. Zararına ürün satıyorduk. Yerli ürünlerin çıkmaya başlamasıyla beraber fiyatlar da düşmeye başladı.  Salatalık tezgâhlarda 1 Kg 20 TL arasında iken şimdi 10 Liraya düştü. Bu fiyat tarlada ise 5.50 kuruştan satılıyor. 1 kilo 50 TL olan sivri biber 25–30 TL iken, şimdi 20TL den satılıyor. Fiyatlar yüksekken bizim için de sıkıntı oluyordu. Yüksek fiyattan almış olduğumuz ürün satılmayınca zarar ediyorduk. Şimdi fiyatlar uygun olduğu için alım ve satımda sıkıntı çekmiyoruz düşüşe geçmiş olması işlerimizin açılmasına vesile oldu. Domates, biber, salatalık, patlıcan gibi ürünlerde düşüş var. Vatandaşlar artık yavaş yavaş evine sebze almaya başladı” dedi. (Ali Uslu/Batman Sonsöz Gazetesi)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA