Oduncu, sporun birleştirici ve evrensel değerler taşıması gerekirken, Türkiye’de özellikle Kürt nüfusun yoğun olduğu kentlerin takımlarına karşı ırkçılık, nefret söylemi ve organize saldırıların yaygınlaştığını ifade etti. Vekil Oduncu, son olarak TFF 2. Lig Beyaz Grup’ta oynanan Adana 01 FK – Batman Petrolspor karşılaşmasında, Batman Petrolspor Taraftarının fiziki saldırıya uğradığını ve can güvenlikleri gerekçesiyle stada zırhlı polis araçlarıyla taşındığını hatırlattı.
UTANÇ VERİCİ BİR GÜVENLİK TABLOSU
Bir futbol takımının taraftarlarının stada zırhlı araçlarla götürülmesinin, spor güvenliğinin ve toplumsal barışın geldiği noktayı gözler önüne serdiğini belirten Oduncu, bu durumun ilk olmadığını, Amedspor, Batman Petrolspor ve Vanspor’un yıllardır benzer muamelelere maruz kaldığını vurguladı.
CEZALAR TERSİNE İŞLİYOR İDDİASI
Oduncu, saldırganların ve ilgili kulüplerin çoğu zaman cezasız kaldığını ya da caydırıcı olmayan yaptırımlarla karşılaştığını, buna karşın saldırıya uğrayan kulüplerin TFF tarafından para cezaları ve saha kapatma yaptırımlarıyla cezalandırıldığını savundu.