GÜNDEM

İLKOKUL MEZUNU TORNACI ÜÇ KİTAP YAZDI

Batman’da oto tamirciliği yapan 52 yaşındaki Zeki Sevim, yazdığı 2 öykünün yanı sıra yazdığı romanı da basıma hazırlıyor.

İLKOKUL MEZUNU TORNACI ÜÇ KİTAP YAZDI
16-12-2015 20:23

İlkokul mezunu olan Sevim, yazarlığa 15 yıl önce çevresinden dinlediği insan hikâyelerini not ederek ve tuttuğu notları kitap haline getirerek başladı. Uzun yıllar sanayide oto tamirciliği işi ile ilgilenen Sevim, daha sonra kendine ait işyerinde yedek oto parçası satmaya başladı. Küçüklüğünden beri yazmaya meraklı olan Sevim, imkânsızlıktan okuyamadığını aktardı. Oto Sanayiciler Sitesinde oto yedek parça dükkânını işleten Sevim, öte yandan 30 yıldır (Etimoloji) kelimelerin kökeni konusunda araştırma yapıp konuya ilişkin tezler hazırlayarak üniversitelere gönderiyor. Sevim, insan hikâyeleri üzerine “Kese Kâğıtları ve Kehribar Boncuk” isimli kitaplarının yanı sıra aşk konularını içeren bir de roman yazdı.

“İLKOKUL MEZUNUYUM”

Yazdığı romanın yakında basılacağını anlatan Sevim “İlkokul mezunuyum. 9 yaşında çırak olarak çalışmaya başladım. Gittiğim her yerden bir insan hikâyesi dinledim. Dinlediğim hikâyeleri tek tek not aldım. Aldığım notlarımı birleştirip kitap çıkardım. İnsan hikâyeleri üzerine 2 öykü kitabım var. Yazdığım öykülerin tamamı gerçek hikâyelerdir” dedi.

“KELİMELERİN KÖKENİNİ ARAŞTIRIYORUM”

Kelimelerin kökeni konusunda 30 yıldır araştırma yaptığını ifade eden Sevim “Kitap yazmanın yanı sıra kelimelerin kökeni konusunda da 30 yıldır araştırma yapıyorum. Bugüne kadar çok sayıda kelimenin kökeni araştırdım ve ciddi sonuçlara ulaştım. En son yaptığım tezi Mardin Artuklu Üniversitesi’ne sundum. Bunun gibi çok sayıda çalışmalarım mevcut” dedi. Son olarak aşk içerikli bir roman yazdığını belirten Sevim, bu romanın en kısa sürede basılacağını da sözlerine ekledi. (Yusuf Kavak)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA