GÜNDEM

Yapılandırma kanunu yürürlüğe girdi

Batman Defterdarlığı ve Batman Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yapılandırma kanunu bilgilendirme semineri düzenledi.

Yapılandırma kanunu yürürlüğe girdi
09-05-2023 15:20
09-05-2023 13:43

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yürürlüğe giren 7440 sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik yapılmasına dair kanun, Ahmet Güneştekin Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan seminerde tanıtıldı. Seminere Defterdar Muhammet Ali Şenol, Vergi Dairesi Müdürü Bülent Yanık, Batman Siirt SMMM Odası Başkanı Mehmet Şah Ayaz, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Mehmet Sıddık Çiftçi, ASKON Başkanı Selman Nasıroğlu, Ziraat Odası Başkanı Nizamettin Aydiş ve esnaflar katıldı.

VERGİLER ZAMANINDA VERİLMELİ

Batman Siirt Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Mehmet Şah Ayaz “Çağımızda bilinçli vatandaş, vergisinin zamanında ve isteğe bağlı olarak veren vatandaştır. Ama vergiyi verirken vatandaşın buna da dikkat etmesi lazım. Verginin harcandığı yerler, verginin kimler tarafından nasıl ne ölçüde, adil bir şekilde dağıtılıp adil bir şekilde kamu hizmetine verilip verilmediğini de takip etmek yine vergi veren vatandaşın görevi ve vazifesidir. Bu yüzden biz sürekli aflarla, sürekli vergiden kaçınmayla yollarıyla ulusumuzun ve halkımıza yapılacak hizmetlerin aksadığının bilinmesini istiyoruz” dedi. (Ali Uslu)

SİZİN DÜŞÜNCELERİNİZ?
BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
ÇOK OKUNAN HABERLER
SOSYAL MEDYA